Aquests són els serveis mínims per a la vaga als centres escolars

L'escola concertada també està cridada a la vaga, així com el sector del lleure educatiu


Temes relacionats

Comencen sis dies de vaga de mestres als centres educatius (15/mar/22)


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu / Foto: ACN

Imatge d'arxiu / Foto: ACN

Els centres escolars hauran de garantir com a mínim un docent per cada tres aules a Infantil, Primària i Secundària durant els sis dies de vaga convocats al sector educatiu. Així ho estableixen els serveis mínims dictats pel departament d'Empresa i Treball, que també estableix al servei de menjador, a les extraescolars i als centres d'educació especial un mínim del 50% de la plantilla. El mateix percentatge s'estableix també per a les llars d'infants. Són diverses les vagues convocades en el marc educatiu aquest mes de març. D'una banda, hi ha la dels dies 15, 16, 17, 29 i 30 de març a l'escola pública, a la qual s'ha sumat també la concertada els primers dos dies. El lleure educatiu farà vaga també el 15 de març. També hi ha una aturada convocada per al 23 de març, en aquest cas en contra de la sentència del 25% de castellà.

La convocatòria està liderada pels principals sindicats educatius, tot i que s'hi han afegit des de l'escola concertada, el lleure educatiu i el personal laboral del departament d'Educació.

En l'àmbit local, l'Ajuntament ha aprovat per decret els serveis essencials següents per als dies 15, 16, 17, 29 i 30 de març:
  • Escola Municipal de Música/Conservatori: una persona de l'equip directiu i 1/3 de la plantilla
  • Professorat PFI/PTT: una persona de l'equip
  • Escola Municipal d'Art i Disseny: una persona de l'equip directiu i 1/3 de la plantilla
  • Taller Triangle: un coordinador i 1/3 de la plantilla
  • Escoles bressol municipals: director o directors de cada centre i el 50% de la plantilla a les escoles Gargot, Cavall Fort, Tricicle, Montserrat, Mimosa, El Niu


  • El detonant de la convocatòria va ser l'anunci d'avançar l'inici de curs, però també plantegen altres reivindicacions, com ara la retirada del nou currículum, la supressió del decret de plantilles, la reversió de les retallades, l'assumpció de la responsabilitat del departament en la defensa de la immersió lingüística i l'estabilització del personal interí i laboral. Se sumen a la convocatòria USTEC, CCOO, la Intersindical, Professors de Secundària (Aspepc-sps), la UGT, la CGT i la Federació d'Ensenyament de la USOC. Sota el lema 'Prou imposicions, anem a la vaga', tots ells demanen la dimissió del conseller, Josep Gonzàlez-Cambray.



    • Comparteix:

    OPINA

    Identifica't per comentar aquesta notícia.

    Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

    Avís important

    Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

    Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

    No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

    Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.