El centre santcugatenc ADN Institut permet que les dones es puguin fer un test per detectar el virus del papil·loma humà a casa

La prova està pensada per prevenir el càncer de coll d'úter


  • Comparteix:

El centre ADN Institut es troba a Sant Cugat / Foto: ADN Institut

El centre ADN Institut es troba a Sant Cugat / Foto: ADN Institut

El centre d'assessorament i diagnòstic genètic i clínic ADN Institut, situat a Sant Cugat, permet fer una prova de cribratge a casa per diagnosticar el virus del papil·loma humà (VPH) a les dones. Aquesta infecció és una de les causes del càncer de coll d'úter, i segons ADN Institut la prova és fins a un 43% més sensible que una citologia.

L'empresa assegura que amb aquest test, que només es pot encarregar al centre o a través de la seva web, "s'obre una finestra per oferir resposta a les dones amb dificultats per anar al ginecòleg per les raons que sigui i s'elimina una barrera més de cara als prejudicis que encara existeixen per aquest tipus d'infeccions". De fet, ADN Institut col·labora amb l'Hospital Universitari Sagrat Cor en un estudi per crear consciència sobre la necessitat de fer-se aquest tipus de cribratges per detectar la infecció en fases inicials.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.