Comencen sis dies de vaga de mestres als centres educatius

L'aturada del personal docent del 15, 16, 17, 29 i 30 de març es deu al malestar del col·lectiu amb Educació, i la del dia 23 al 25% de castellà


Temes relacionats

Aquests són els serveis mínims per a la vaga als centres escolars (14/mar/22)


  • Comparteix:

Pancarta de suport a la vaga d'ensenyament penjada a la tanca del pati de l'escola Joan Maragall de Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Pancarta de suport a la vaga d'ensenyament penjada a la tanca del pati de l'escola Joan Maragall de Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Aquest dimarts 15 de març comencen cinc dies de vaga -més un sisè- dels mestres i professors de Catalunya. D'una banda, hi ha la vaga la dels dies 15, 16, 17, 29 i 30 de març a l'escola primària i secundària pública, a la qual s'hi han sumat també els docents de l'escola concertada els primers dos dies, 15 i 16. Els motius són el malestar del col·lectiu amb les darreres decisions preses pel departament d'Educació sense consens, de les quals la darrera ha sigut l'avançament de l'inici del curs 2022-23 una setmana. El sisè dia d'aturada convocada serà el 23 de març, en aquest cas en contra de la sentència del 25% de castellà.

La convocatòria està liderada pels principals sindicats educatius (USTEC, CCOO, la Intersindical, Professors de Secundària (Aspepc-sps), la UGT, la CGT i la Federació d'Ensenyament de la USOC) sota el lema 'Prou imposicions, anem a la vaga'. Tots ells demanen la dimissió del conseller, Josep Gonzàlez-Cambray.

El detonant de la convocatòria va ser l'anunci d'avançar l'inici de curs, però també plantegen altres reivindicacions, com ara la retirada del nou currículum, la supressió del decret de plantilles, la reversió de les retallades i l'estabilització del personal interí i laboral.

En el cas de la convocatòria de vaga del 23 de març, els motius són diferents: en contra la sentència del 25% en castellà i "en defensa d’una educació pública i íntegrament en català". Aquesta vaga només té el suport de tres sindicats (COS, Intersindical-CSC i SEPC), entre els quals no hi ha el majoritari a l'educació com és USTEC.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.