Més de 2.500 persones tornen a aplegar-se a l'ermita de Sant Medir acompanyats enguany dels Gegants de Sant Cugat


  • Comparteix:

A l'aplec no hi ha faltat la missa, les sardanes ni tampoc una actuació dels Castellers de Sant Cugat

A l'aplec no hi ha faltat la missa, les sardanes ni tampoc una actuació dels Castellers de Sant Cugat

Més de 2.500 persones s'han aplegat un any més a l'ermita de Sant Medir per celebrar la diada d'un dels patrons de la nostra ciutat. En aquesta ocasió, els principals protagonistes han estat els gegants de Sant Cugat, el Joan i la Marieta, que per primera vegada han anat fins aquesta ermita, sumant-se així a la tradicional missa, les sardanes o l'actuació dels castellers, entre d'altres.

El bon temps ha acompanyat finalment la festa de Sant Medir, després de la neu i les pluges dels darrers dies. D'aquesta manera, l'ermita de Sant Medir, ubicada al bell mig de Collserola, ha tornat a ser el punt de trobada de més de 2.500 persones en la que és una de les festes més populars de la nostra ciutat i del barri barceloní de Gràcia.

L'alcalde de Sant Cugat, Lluís Recoder, ha valorat molt positivament la resposta que, any rera any, continua tenint aquesta festa, i ha remarcat el fet que aplegui tant grans com petits, convertint-la en una celebració intergeneracional que previu a través dels anys.

Lluís Recoder

Les festes es mantenen gràcies al sentiment de les persones, i mentre hi hagi gent que decideixin retorbar-se cada any aquí el dia 3 de març, la festa seguirà viva.


Aquest any, a més, els santcugatencs i els veïns de Gràcia que s'han acostat fins a Sant Medir s'han trobat amb una grata sorpresa. I és que per primera vegada els Gegants de la nostra ciutat, el Joan i la Marieta, s'han decidit a fer els cinc quilòmetres de camí que separen la plaça d'Octavià d'aquesta ermita, i s'han sumat així a l'aplec.

Tot i que es tractava d'un recorregut pel mig del bosc, la colla de geganters local l'ha afrontat amb moltes ganes i han fet el recorregut fins i tot amb menys temps del previst. Això sí, l'anècdota s'ha produït un cop dalt l'ermita, quan un cop de vent ha desastabilitzat a la Marieta, que ha caigut sobre la mostra de fotografies de Cabanas i Alibau. Els geganters de Sant Cugat han fet una valoració molt positiva de l'experiència, assegurant que els ha donat forces per repetir el proper 3 de març. Pere Royo.

Pere Royo

Un balanç meravellós. Ens ho hem passat molt bé i molt bé. No tant cansat com pensàvem i això ens animarà l'any que ve.


Al costat de la novetat dels gegants, a l'aplec d'enguany no hi ha faltat tampoc algunes cites ja tradicionals com la missa davant l'ermita, una ballada de sardanes a càrrec de la cobla Contemporània o una actuació dels Castellers de Sant Cugat, que han aixecat dos pilars de 4.

Des de la Penya Regalèssia, una de les entitats que participa en l'organització de l'aplec i que des de fa anys restauren l'ermita, s'han mostrat molt satisfets de com ha anat la jornada, sobretot després que el mal temps dels darrers dies amenacés amb deslluir aquesta festa. Així ho ha explicat Miquel Garrell, membre d'aquesta entitat.

Miquel Garrell

Més bé del que ens pensàvem, perquè al matí ha trigat molt a arribar la gent, potser espantats pel temps o també perquè han esperat a fer-ho amb els gegants.


Al costat de les diferents entitats organitzadores, els vertaders protagonistes han estat però, com cada any, els santcugatencs i graciencs de totes les edats que, a peu o amb cotxe, han anat fins a l'esplanada del Miracle, on han pogut gaudir de les actuacions, la carn a la brasa i les habituals paradetes de faves de Sant Medir. La gran majoria han celebrat, a més, el sol que ha acompanyat finalment tota la jornada. Escoltem algunes de les valoracions.

Participants a l'Aplec de Sant Medir

He vingut una estona perquè fa molt bon dia i hem de pensar que serà un dia especial per Sant Medir.


Aquest any, a més, la festa ha tingut també una nota emotiva, quan la Federació de Colles de Sant Medir ha atorgat l’escut d’or de la Federació a Joan Buscallà, per la seva dedicació a aquest aplec i a l'ermita.

A banda, no hi ha faltat una mostra de fotografies de l'aplec de Sant Medir corresponents als anys 1940 i 1950, obra de Cabanas i Alibau, que es podran veure a partir del dia 8 al Museu de Sant Cugat, així com el ja habitual concert d'orgue de Sant Medir que s'ha fet al Monestir a càrrec dels Amics de l'Orgue de la ciutat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.