L'escola Viaró passa a ser un centre privat

El departament d'Educació ha denegat el concert al centre santcugatenc perquè ha decidit mantenir l'educació només per a nois


Temes relacionats

El Viaró descarta obrir la Secundària a noies ( 1/mar/22)

La Farga acceptarà noies a l'ESO a partir del curs 2022-23 (16/feb/22)


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu d'uns nens de l'escola Viaró de Sant Cugat / Foto: Ajuntament

Imatge d'arxiu d'uns nens de l'escola Viaró de Sant Cugat / Foto: Ajuntament

El departament d'Educació ha denegat finalment el concert a Secundària a dues escoles de l'Opus Dei que mantindran la separació per sexe. Es tracta de l'escola Viaró de Sant Cugat i la Campjoliu, a l'Arboç (Baix Penedès), segons la resolució publicada aquest dilluns al Diari Oficial de la Generalitat (DOGC). Educació va anunciar que no renovaria els concerts a aquells centres que mantinguessin l'educació segregada per sexe i davant d'això vuit escoles van anunciar que passarien a ser mixtes, entre les quals la Farga, que acceptarà noies a l'ESO.

A la resolució consta que el Viaró havia demanat la subvenció per a 12 unitats d'ESO i Campjoliu per a 16. Educació, però, fa constar que se'ls accepten 0 unitats concertades a secundària. Al text consta que el motiu de la denegació és que el centre "no desenvolupa el principi de coeducació".

Sí que renoven el concert els també centres de l'Opus com la Farga; Pineda, Canigó i Xaloc a l'Hospitalet de Llobregat; La Vall a Sabadell, Institució Tarragona; i Les Alzines i Bell-lloc del Pla, a Girona. Fins ara aquests centres segregaven per sexe, però van presentar la documentació requerida per demostrar que passarien a ser mixtes i Educació els ho ha acceptat. Entre d'altres, han hagut de presentar el projecte educatiu que aplicaran per aplicar el principi de coeducació i el procés sobre com han informat tant al centre com a les famílies.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.