Així serà el Bar Mono Sant Cugat, hereu d'El Mesón

El nou restaurant obrirà les portes aquest divendres i preservarà part de l'essència de l'emblemàtic local

Societat

Publicat el 18/mar/22 per Miquel Blázquez

El Bar Mono ja ultima els darrers detalls abans d'obrir les portes aquest divendres al migdia. El nou espai gastronòmic agafarà el relleu del ja històric El Mesón, local emblemàtic santcugatenc fundat l'any 1964, de la mà de Carmen Rojo i que el 9 de gener de 2022 va abaixar les persianes. Cugat Mèdia hi ha entrat el dia abans de la inauguració.

Amb tot, el nou local, situat a la mateixa plaça d'Octavià, deixarà enrere el disseny tradicional del clàssic 'mesón' castellà, però comptarà amb un espai interior amb alguns detalls històrics de l'antic establiment santcugatenc. En aquest sentit, tant l'Ajuntament com els nous promotors del local, que també compta amb un establiment a Barcelona, han treballat conjuntament per preservar bona part de la memòria del Mesón. Una cooperació que s'ha materialitzat amb la donació al Museu de Sant Cugat d'una mostra dels bancs i les taules típiques del bar, així com uns plafons ceràmics amb escenes sobre el procés d'elaboració del vi, i també un dels rètols interiors, de ferro, amb el nom del local.

RECUPERA EL REPORTATGE HISTÒRIC DEL MESÓN FET PER CUGAT MÈDIA

El gerent del Bar Mono, Francesc Fernández, s'ha mostrat "molt il·lusionat amb el projecte que arranca" i ha remarcat que, per als propietaris, és molt important que els santcugatencs "es trobin com a casa quan vinguin a menjar al Bar Mono". De la mateixa manera, Fernández ha recordat que el local farà la presentació oficial de cara al públic aquest divendres al migdia, però que aniran "habilitant tots els espais del restaurant amb el pas dels dies".

Durant els anys de vida d'El Mesón ha estat una referència cultural o social per a santcugatencs i santcugatenques i els propietaris del nou Bar Mono confien en el fet que el seu servei eixampli aquesta tradició.



DECLARACIONS

Francesc Fernández

Hem buscat la manera de trobar un espai com aquest que es converteixi en un lloc polivalent, cultural i de record.

Your browser doesn’t support HTML5 audio