Activat l'avís preventiu de contaminació per la pols africana a Sant Cugat i 39 municipis més

Els nivells de PM10 són moderats en diferents estacions de la xarxa de vigilància


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de Sant Cugat durant un episodi de contaminació per partícules / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'arxiu de Sant Cugat durant un episodi de contaminació per partícules / Foto: Cugat Mèdia

El Departament d'Acció Climàtica ha activat un avís preventiu per contaminació atmosfèrica per nivells moderats de partícules a Barcelona i 39 municipis de la seva conurbació, entre ells Sant Cugat. L'augment de partícules contaminants s'ha accelerat en les últimes hores a causa de l'arribada d'una massa de pols africana amb presència de matèria en suspensió.

Aquesta indicació de caràcter preventiu té per objectiu reduir les emissions contaminants per tal d'evitar un possible episodi ambiental. La mitjana diària dels nivells de PM10 durant aquest dimecres van ser superiors al límit de 50 µg/m³ en quatre estacions de mesurament. Amb tot, la previsió a 24 hores indica que els nivells es mantindran elevats i que, per tant, les condicions de dispersió no milloraran.

L'avís preventiu comporta indicar en els panels lluminosos dels principals eixos viaris que el nivell de contaminació és elevat, informar la ciutat perquè prioritzi el transport públic, notificar a les activitats industrials i obres públiques que activin els protocols previstos i recomanar aturar o reduir les obres amb materials pulverulents.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.