La Mirada encara la segona licitació

El ple ha aprovat la modificació del pressupost, que s'enfila als gairebé 10 milions d'euros


Temes relacionats

La Mirada: una cursa d'obstacles (28/gen/22)

La licitació per construir La Mirada queda deserta (27/gen/22)

Adenc demana al TSJC cautelars urgents perquè s'aturi el procés de licitació de l'edifici de La Mirada (21/des/21)

La nova escola La Mirada de Sant Cugat: un projecte 'singular, pioner i integrat a la natura' ( 2/jul/21)


  • Comparteix:

La Mirada fa anys que està en mòduls / Foto: Cugat Mèdia

La Mirada fa anys que està en mòduls / Foto: Cugat Mèdia

El ple municipal ha aprovat aquest dilluns per unanimitat la modificació del pressupost per a la construcció de l'escola La Mirada. Es tracta de gairebé 1,3 milions més que l'Ajuntament ha hagut d'incrementar per adequar-se a l'augment del cost dels materials, fet que va provocar que la licitació dels treballs quedés deserta. Així, la previsió total del projecte ascendeix als 9,7 milions d'euros, un 15,32% més del pressupostat inicialment. Amb aquesta modificació, l'Ajuntament ja pot encarar una nova licitació.

ESCOLTA-HO


CONSULTA LA CRONOLOGIA DE LA HISTÒRIA DE L'ESCOLA LA MIRADA

Com l'increment no supera el 20%, no serà necessari un nou projecte executiu, fet que permetrà portar-lo a licitació "el més ràpid possible", segons ha concretat el tinent d'alcaldia de Desenvolupament Urbà, Francesc Duch. Dels 9,7 milions d'euros, la Generalitat n'assumirà 5,2 i la resta el mateix Ajuntament.

Aquesta modificació del pressupost, pas previ a la licitació, ha comptat amb el suport de tots els grups municipals. El portaveu de Ciutadans, Aldo Ciprian, ha recordat que es tracta d'un equipament necessari per a Sant Cugat i Volpelleres; mentre que el regidor de Junts per Sant Cugat, Joan Puigdomènech, ha demanat si es pot renegociar el finançament amb la Generalitat perquè també incrementi la seva aportació.

La Mirada: una cursa d'obstacles
La primera licitació per a la construcció del nou edifici de l'escola de La Mirada va quedar deserta el passat gener, ja que cap empresa s'havia presentat al concurs. El motiu d'aquest nou entrebanc va ser que el pressupost assignat per a la construcció, d'uns 8,4 milions d'euros, havia quedat desfasat amb relació als preus actuals i l'augment del cost de les matèries primeres, un fet que és el que ara el consistori ha avaluat i ha fet que s'incrementi un 15,32%.

Contra l'anterior licitació de desembre de 2021, que va quedar deserta, Adenc va presentar les mesures cautelars per aturar l'inici de la licitació de les obres.




Francesc Duch

Una vegada aprovada aquesta modificació, tramitarem una segona vegada l'expedient de contractació, declarada deserta. En el moment que es disposi de tota la documentació, es tirarà endavant la segona licitació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.