Valldoreix, més a prop de tenir habitatge públic

El ple ha completat els tràmits municipals per fer possible aquesta promoció


  • Comparteix:

Els terrenys on es construiran els edificis amb habitatges socials / Foto: Google

Els terrenys on es construiran els edificis amb habitatges socials / Foto: Google

La primera promoció d'habitatge públic a Valldoreix avança. El ple municipal ha donat llum verda aquest dilluns al darrer tràmit urbanístic municipal per fer-la possible, amb l'aprovació provisional de la modificació a l'àmbit. Seran 56 habitatges dotacionals -per a joves o gent gran- que es distribuiran en quatre edificis ubicats entre els carrers de Santjoanistes, Molí de Valldoreix, Julivert, Marfull i l'avinguda de Villadelprat. Tots els grups hi han donat suport, tret de Ciutadans que s'hi ha abstingut.

ESCOLTA-HO

Es tracta d'uns terrenys municipals a prop de l'estació de Valldoreix dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) per als quals ja hi havia un acord amb l'Incasòl per a la seva construcció. La intenció era que l'Incasòl s'encarregués de la construcció i Promusa de la gestió dels habitatges assequibles, però encara s'ha d'acabar de tancar aquesta fórmula. En cas contrari, serà l'Agència de l'Habitatge de Catalunya qui assumirà la gestió, segons va concretar el tinent d'alcaldia de Desenvolupament Urbà, Francesc Duch, divendres en roda de premsa.

De moment, però, el canvi en el planejament que ha de permetre aquesta promoció haurà de ser ratificat per la Comissió d'Urbanisme de la Generalitat.

Duch ha aprofitat per defensar que el govern municipal "fa habitatge assequible". "Construm, comprem sòl, edificis, rehabilitem, fem convenis amb particulars i modifiquem planejament", ha destacat Duch, qui ha reiterat que l'objectiu és evitar que els santcugatencs marxin per l'elevat preu del mercat a Sant Cugat.

De la seva banda, el regidor de Junts Joan Puigdomènech ha lamentat que s'hagi perdut tant de temps en el projecte del Ragull Centre, on no hi ha consens, i no s'hagi donat prioritat a aquesta intervenció a Valldoreix, que compta amb un ampli consens.







Francesc Duch

Aquest govern fa habitatge assequible. Construim, comprem sòl, edificis, rehabilitem, conveniem amb particulars i modifiquem planejament. És per poder aconseguir el màxim nombre d'habitatges.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.