La justícia torna avalar el 'no' de Sant Cugat a la construcció a Torre Negra

Una sentència ja ferma reconeix el dret del consistori a denegar les intencions urbanístiques de Núñez i Navarro


Temes relacionats

Josep Tarragó: 'Estem a un pas de la preservació del conjunt natural de la Torre Negra' (18/mar/22)

La justícia avala de nou el 'no' de Sant Cugat a la construcció a Torre Negra (21/jun/21)

La justícia decidirà sobre el futur de Torre Negra ( 1/jun/21)


  • Comparteix:

La Masia de la Torre Negra / Foto: Cugat Mèdia

La Masia de la Torre Negra / Foto: Cugat Mèdia

Nou capítol en el litigi per a la protecció de Torre Negra. Una sentència ja ferma reconeix de nou el dret de l'Ajuntament a denegar les intencions constructives de Núñez i Navarro al sector. El tinent d'alcaldia de Desenvolupament Urbà, Francesc Duch, ha assegurat que aquest nou dictamen judicial 'és molt important' en el procés de protecció de Torre Negra.

ESCOLTA-HO


CRONOLOGIA DE LA PROTECCIÓ DE TORRE NEGRA

Es tracta de la suspensió de la tramitació d'un Pla Parcial de Delimitació presentat el 2016, aprofitant que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya havia anul·lat la modificació del PGM aprovada el 2012 per convertir el sector en sòl no urbanitzable. El pla, però, es va suspendre, així com l'atorgament de llicències al sector, per iniciar una nova modificació urbanística per protegir l'espai, que actualment és sòl no urbanitzable, tot i que pendent de la resolució final de la justícia.

De moment, i segons Duch, aquesta nova sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), de la qual s'ha donat compte al ple d'aquest dilluns, tanca una via judicial iniciada el 2016 i, per tant, reconeix el dret de tramitar les intencions de la promotora, però també de denegar-les. "És una bona notícia", ha conclòs Duch.




Francesc Duch

És molt important en el procés de protecció de la Torre Negra. Amb aquesta sentència ferma del TSJC es tanca una de les vies judicials més importants que estava oberta des del 2016. La via del dret a tramitar els plans parcials per part dels promotors però també de suspendre'ls.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.