El Cafè Auditori, Can Cortés, Sant Jordi i la ZBE, al torn de precs i preguntes del ple

Cugat Mèdia recull els detalls de les intervencions del torn de precs i preguntes del ple municipal


  • Comparteix:

Imatge de la Zona de Baixes Emissions ala ronda litoral de Barcelona / Foto: ACN

Imatge de la Zona de Baixes Emissions ala ronda litoral de Barcelona / Foto: ACN

La reobertura del Cafè Auditori, la impunitat a Can Cortés, la descentralització de la celebració de Sant Jordi i les multes de la Zona de Baixes Emissions (ZBE). Han estat alguns dels temes que s'han abordat aquest dilluns al ple municipal de febrer, l'últim punt de l'ordre del dia i que Cugat Mèdia recull aquí íntegre.

ESCOLTA-HO

El regidor de Junts per Sant Cugat Carles Brugarolas (1'20'') ha preguntat sobre els habitatges públics de lloguer que, segons el Pla d'Habitatge presentat per l'equip de govern, es construiran a Can Vasconcel, a tocar de la Rabassada. L'alcaldessa, Mireia Ingla, li ha dit que ho parlaran a la comissió informativa corresponent.

La regidora de Junts Núria Fernàndez (2'34'') ha demanat en quin punt es troba la construcció de la segona residència municipal. La tinenta d'alcaldia de Drets socials, Núria Gibert, li ha dit que estan enllestint l'encàrrec per iniciar el procés participatiu, però que encara falta perfilar de quina forma podran participar els polítics.

El regidor de Junts Albert Salarich (2'59'') s'ha interessat per la manca d'espais per a la pràctica esportiva que afecta alguns clubs de la ciutat i ha demanat si, a banda de la construcció d'un pavelló, s'estan buscant cobertures més ràpides per a aquesta mancança. L'alcaldessa li ha donat la raó respecte a la necessitat imperiosa de cercar solucions ràpides i l'ha instat a seguir-ne parlant en comissió informativa.

El regidor de Junts Josep Maria Vallès (4'35'') ha preguntat quan està prevista la reobertura del Cafè Auditori, que ja porta dos anys tancat, i la tinenta d'alcaldia de Cultura, Esther Madrona, li ha respost que amb les restriccions de la pandèmia s'havia aparcat el tema, i que, tal com estan les coses, aviat es podrà reprendre la licitació per a una nova concessió. Vallès també ha fet un prec perquè el govern "organitzi millor l'aplec de Sant Medir de l'any que ve".

La portaveu de Junts, Carmela Fortuny, (5'53'') ha preguntat sobre les millores de l'equipament de l'escola la Mirada mentre no tinguin el nou edifici. L'alcaldessa li ha dit que en parlaran a la comissió informativa pertinent.

La regidora de Junts Sandra Casat (6'39'') ha demanat si hi ha hagut incidents remarcables durant el període d'inscripcions d'enguany, especialment arran de la nova zonificació escolar. La regidora d'Educació, Pilar Gorina, li ha dit que no en té constància, però que en tot cas, el període finalitza la nit de dilluns i que quan tingui totes les dades farà una roda de premsa per comentar com ha anat tot detalladament.

El regidor de Junts Joan Puigdomènech (7'15'') ha preguntat el motiu de l'absència de l'Ajuntament de Sant Cugat a la reunió mantinguda entre Incasòl i l'Ajuntament de Rubí el passat 8 de març per parlar dels futurs usos de l'antic camp de golf. L'alcaldessa ha justificat l'absència per incompatibilitat d'agenda i li ha assegurat que la reunió amb Incasòl es farà en un altre moment.

Puigdomènech també ha preguntat, en nom d'uns veïns de Can Cortés, si hi ha algun tipus de permissivitat a la zona per part de la Policia Local respecte als vehicles mal estacionats. El regidor de Seguretat Ciutadana, Francesc Carol, li ha assegurat que no en té constància i que ho investigarà.

El regidor de Ciutadans Sergio Blázquez (8'45'') ha demanat les accions que es duran a terme arran de la celebració de l'Hora del planeta, el pròxim 26 de març. A causa de l'absència per Covid-19 de la regidora de Sostenibilitat Alba Gordó, se l'informarà de les activitats per correu electrònic.

D'altra banda, Blázquez ha proposat a Madrona que s'aprofiti la celebració de Sant Jordi per a impulsar els mercats de pagès de Mira-sol i Volpelleres. La tinenta d'alcaldia de Cultura li ha dit que ja està previst que la celebració estigui descentralitzada i tingui presència a tots els barris i li ha assegurat que recull la proposta.

El portaveu de Ciutadans, Aldo Ciprian, (10'05'') ha demanat explicacions respecte a la falta de resposta municipal a la seva petició de disposar d'un local per recollir material pels refugiats ucraïnesos. Gibert li ha demanat que segueixi els circuits establerts per fer aquest tipus de peticions i que sigui molt curós amb un tema tan sensible com aquest.

Finalment, Ciprian també ha preguntat què passarà amb les més de 3.000 multes que s'han posat arran de la implementació de la ZBE si el TSJC l'anul·la, com ha passat a Barcelona. L'alcaldessa li ha fet saber que encara no s'ha cobrat cap multa i que, en tot cas, a dia d'avui la ZBE segueix vigent a Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.