La ZBE, la Mirada i la Torre Negra, a l'audiència pública del ple

Cugat Mèdia recull els detalls de les intervencions de l'audiència pública del ple municipal


  • Comparteix:

Imatge de la masia de la Torre Negra / Foto: Cugat Mèdia

Imatge de la masia de la Torre Negra / Foto: Cugat Mèdia

La Zona de Baixes Emissions (ZBE), la ubicació del nou edifici de l'escola La Mirada al bosc de Volpelleres i la defensa de l'espai natural de Torre Negra són algunes de les queixes que la ciutadania ha exposat al ple municipal de març. Cugat Mèdia recull íntegrament aquí tots els punts que s'han abordat a l'audiència pública.

ESCOLTA-HO


Continuen les queixes sobre la ZBE

La veïna de Coll Favà Maite Lorenzo (1'34'') ha posat en dubte que la implementació de la ZBE redueixi les emissions de diòxid de carboni i ha afirmat, en canvi, que "sí que perjudica les persones que no podem assumir un canvi de cotxe". En aquest sentit, Lorenzo ha demanat que no es penalitzi els veïns de Sant Cugat i que, en tot cas, es redueixi el trànsit impedint l'entrada al municipi de la gent de fora.

Per la seva banda, en nom de la plataforma No a la ZBE, José Antonio Ruiz (5'46''), ha citat una sentència del Tribunal de Justícia d'Europa d'aquest gener segons la qual els ajuntaments no tindrien potestat sobre les homologacions dels cotxes, ni podrien treure uns valors d'emissions a partir d'aquestes. Això ho ha de fer la Comissió Europea, que és la que dicta les 'euronormes'. Ruiz ha preguntat les mesures que prendrà l'equip de govern i l'opinió de l'oposició.

El regidor de Mobilitat i Transport, José Gallardo, ha respost a Maite Lorenzo (7'15'') que "tenim dades que reflecteixen que la ZBE sí que té efectes positius respecte a la contaminació de l'aire" i que "la gent ha de canviar d'hàbits". No obstant això, ha coincidit amb Lorenzo que "encara hi ha molta feina a fer". A Ruiz, Gallardo (9'22'') li ha assegurat que la ZBE es va aprovar "amb el suport dels serveis jurídics de l'Ajuntament", i que, en tot cas, "tothom és lliure de portar el cas on cregui convenient i, si es dona el cas i es dicta una sentència que ens obliga a retirar la ZBE com ha passat a Barcelona, encara que no hi estiguem d'acord, l'haurem d'acatar".

Respecte a l'opinió de l'oposició, ha respost, en primer lloc, el portaveu de Ciutadans, Aldo Ciprian (10'15''), que ha assegurat que el seu grup municipal no està en contra de la ZBE en si, sinó en la forma en com ha estat implementada. A continuació, la portaveu de Junts, Carmela Fortuny (11'54''), s'ha mostrat partidària "de la qualitat de l'aire i la descarbonització", però també ha criticat les maneres d'implementació de la ZBE i la manca d'alternatives.

Alternatives d'ubicació per a l'escola la Mirada

El veí Xavier Bona (22'30''), en nom de l'associació SOS Bosc de Volpelleres, ha preguntat a l'alcaldessa si es valorarà "positivament" alguna de les propostes de canvi d'ubicació del nou edifici de la Mirada. L'alcaldessa li ha respost que podrà conèixer la valoració de les propostes a la reunió que tenen programada, però també li ha recordat que "no podem endarrerir més el projecte".

Compromís per la defensa de l'espai natural de Torre Negra

L'expresident del Club Muntanyenc Sant Cugat (CMSC), Silvano Bendinelli (35'35''), i el representant de la Comissió Pi d'en Xandri +25, Josep Pros (40'23''), han llegit un manifest "per la preservació de l'espai natural de Torre Negra i han instat els grups municipals a "treballar de forma unitària per protegir-lo i facilitar la participació ciutadana per definir els usos del nou equipament municipal". Tots els grups municipals s'han adherit al manifest i han mostrat el seu suport a la Comissió Pi d'en Xandri +25.

Més intervencions


La veïna María Ángela Palacios (15'40'') s'ha queixat de la celebració de concerts a la plaça de Barcelona durant les festes de Nadal i de la manca d'agents de la Policia Local durant les mateixes dates. D'altra banda, la senyora Cuadras (32'15'') s'ha queixat de la congelació de l'índex de renda de suficiència i del consegüent empobriment de les persones beneficiàries de prestacions bàsiques. La tinenta d'alcaldia de Drets socials li ha donat tota la raó i li ha agraït la intervenció. El veí Marcos Rodríguez (57'46'') ha preguntat si està previst augmentar el nombre d'agents de Mossos d'Esquadra a la ciutat donat, segons ell, "l'augment de la delinqüència al municipi" i ha lamentat que es porti al ple un tema com el de la pancarta a favor de l'amnistia "quan hi ha qüestions més urgents a tractar".

Marc Marimón (1h2'38''), en representació dels veïns els pisos d'HPO de lloguer del carrer Josep Tarradellas, ha explicat la persecució que estan patint per part de Testa i ha demanat quina ajuda poden esperar per part de l'Ajuntament i Promusa. Gibert (1h3'50'') li ha respost que estan fent un seguiment del cas que ha qualificat "d'indesitjable" i li ha assegurat que sempre que es traspassi la llei, actuaran. Mentrestant, estudiaran la manera de millorar la situació dels veïns.

Finalment, el president d'Òmnium Sant Cugat, Jaume Angerri (1h7'58'') ha llegit un manifest contra la repressió política a l'independentisme.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.