El seguiment més alt de la vaga d'educació del 23M ha estat al Vallès Occidental

Tot i això, només el 6,5% del personal docent dels centres públics i el 4,2% dels concerts ha fet vaga el 23M


Temes relacionats

23M: Crida a buidar les aules per protestar contra el 25% de castellà (23/mar/22)


  • Comparteix:

Capçalera de la manifestació a Barcelona en defensa del català a l'escola / Foto: Acn

Capçalera de la manifestació a Barcelona en defensa del català a l'escola / Foto: Acn

Un 6,49% del personal docent dels centres públics i un 4,21% del dels concertats ha secundat la vaga en defensa del català a l'escola i contra la sentència del 25% de castellà, segons la informació del Departament d'Educació dimecres al migdia. La vaga ha estat convocada per USTEC, la Intersindical, la COS i el SEPC. Aquests percentatges de seguiment corresponen a la informació que han aportat el 81,61% dels centres públics i el 56,52% dels concertats. Per serveis territorials, el seguiment més alt s'ha donat al Vallès Occidental (9,91%) i el més baix a les Terres de l'Ebre (0%).

A la concertada, ha secundat també l'aturada el 7,38% del personal al Baix Llobregat -mentre que entre el personal de la pública és on menys adhesió s'ha generat-; el 7,08% a la Catalunya Central, el 4,19% al Consorci d'Educació de Barcelona; el 2,13% al Maresme i el Vallès Oriental; l'1,89% a Girona; l'1,42% a Barcelona Comarques; l'1,18% a Tarragona; i el 0,48% a Lleida.

Posicionament del govern de la Generalitat

El conseller d'Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, ha dit aquest dimarts que no aplicarà percentatges en l'aprenentatge de llengües. Ho ha dit després que el Govern hagi obert una consulta pública prèvia a l'elaboració d'un de decret que regularà el règim lingüístic educatiu i que esdevé la resposta a la sentència del 25% de castellà. Aquest desenvoluparà el títol segon de la Llei d'Educació de Catalunya (LEC), sobre règim lingüístic. El termini per aplicar la sentència acaba divendres però Cambray ha reiterat que els centres no han de fer res. En cas que algú demani l'execució, respondran que s'està elaborant el decret. El conseller ha anunciat també que el Govern se suma a les mobilitzacions d'aquest dimecres contra la sentència.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.