Lluís Llach: 'Debat Constituent necessita enteses locals a territoris rics socialment com Sant Cugat'

El cantautor ha visitat el Casal Torreblanca per presentar el seu nou projecte constitucional


  • Comparteix:

Lluís Llach ha visitat el Casal Torreblanca per presentar el seu nou projecte / Foto: Cugat Mèdia

Lluís Llach ha visitat el Casal Torreblanca per presentar el seu nou projecte / Foto: Cugat Mèdia

Sant Cugat ha acollit, aquest divendres a la tarda, un dels actes de Debat Constituent, un procés participatiu i plural liderat per Lluís Llach i que té per objectiu establir les bases constitucionals per al futur polític de Catalunya. La trobada ha comptat amb el suport organitzatiu del Consell per la República de Sant Cugat i també hi han assistit el coordinador tècnic del projecte, Albert Coll i Conxita Barbero en representació de l'Entesa Local de Cerdanyola. Amb tot, Llach ha remarcat la importància d'engegar una entesa local a Sant Cugat, territori que 'destaca per la seva riquesa social i cultural' i que 'segur que té moltes propostes per desenvolupar la futura Constitució catalana'.

L'acte, que també s'ha pogut seguir a través de les xarxes socials de Debat Constituent, ha servit per explicar les bases del projecte i per connectar amb els ciutadans de Sant Cugat, que tenen la possibilitat d'engegar una entesa local que cooperi i coordini de la mà de la de Cerdanyola, que ja existeix des de fa uns mesos.

En aquest sentit, Lluís Llach, que va posar en marxa la iniciativa de la mà de Quim Torra l'any 2019, ha destacat que la "nova Constitució d'aquest país ha de néixer de la voluntat de la gent" i que la participació de Sant Cugat és essencial, ja que és un "municipi molt ric i amb moltes entitats socials de pes".

Un cop va constituir-se el Debat Constituent, l'entitat ha treballat per formular un seguit de preguntes vinculades a la futura Constitució que pensen que cal contestar i que cal fer-ho buscant la pluralitat que "deixi de costat les passions polítiques".


Lluís Llach

Ens han admirat i investigat per moltes coses, però encara no ens havíem assegut a definir com ha de ser aquest país.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.