Uns 40 docents interrompen amb crits i xiulets l'acte d'Aragonès a Sant Cugat

Aquest dimarts i dimecres torna a haver-hi vaga de mestres a les escoles i instituts perquè les negociacions amb la conselleria han acabat sense acord


Temes relacionats

Comencen sis dies de vaga de mestres als centres educatius (15/mar/22)


  • Comparteix:

En imatge un grup de manifestants durant l'acte de presentació amb presència de Pere Aragonès / Foto: Cugat Mèdia

En imatge un grup de manifestants durant l'acte de presentació amb presència de Pere Aragonès / Foto: Cugat Mèdia

Una quarantena de docents han aprofitat la visita del president de la Generalitat, Pere Aragonès, a Sant Cugat per escridassar-lo i reclamar-li una educació 'pública i de qualitat'. Aragonès ha vingut a la ciutat per donar el tret de sortida a la candidatura de Mireia Ingla a l'alcaldia el 2023. Els mestres i professors presents a la plaça Barcelona durant l'acte no han parat de cridar i xiular durant totes les intervencions dels dirigents d'ERC al crit de 'Cambray dimissió', entre d'altres consignes. Aquesta protesta arriba el dia abans que comencin els dos últims dies de vaga dels cinc convocats.

Aquest dilluns s'ha dut a terme la quarta reunió de mediació entre els sindicats d'ensenyament i la conselleria d'Educació. Les dues parts han començat la trobada amb les postures molt allunyades i, finalment, no hi ha hagut acord de cap mena.

Així doncs, la vaga prevista per dimarts 29 i dimecres 30 de març es manté tal com estava prevista. Segons els docents, les converses per intentar posar fi a la vaga es donen per tancades i atribueixen el fracàs al conseller Josep González-Cambray, a qui qualifiquen de "màxim responsable" i n'han tornat a demanar el cessament.

La convocatòria està liderada pels principals sindicats educatius (USTEC, CCOO, la Intersindical, Professors de Secundària (Aspepc-sps), la UGT, la CGT i la Federació d'Ensenyament de la USOC) sota el lema 'Prou imposicions, anem a la vaga'.

El detonant de la convocatòria va ser l'anunci d'avançar l'inici de curs, però també plantegen altres reivindicacions, com ara la retirada del nou currículum, la supressió del decret de plantilles, la reversió de les retallades i l'estabilització del personal interí i laboral.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.