El Departament xifra el seguiment del quart dia de la vaga d'educació prop del 10%

Els sindicats, però, eleven la xifra al 50% dels docents no obligats a fer serveis mínims


Temes relacionats

Uns 40 docents interrompen amb crits i xiulets l'acte d'Aragonès a Sant Cugat (28/mar/22)

La vaga d'educació es fa notar a Sant Cugat (15/mar/22)


  • Comparteix:

Docents a la manifestació de Barcelona, el quart dia de vaga / Foto: ACN

Docents a la manifestació de Barcelona, el quart dia de vaga / Foto: ACN

El seguiment de la vaga en la quarta jornada de protesta de l'ensenyament públic ha estat xifrat en un 9,93%, segons dades del Departament d'Educació. L'adhesió al servei territorial del Vallès Occidental, tot i no ser la més alta, sí que està per sobre de la mitjana catalana, amb un 11,73%. Se situen per sobre seu el Consorci d'Educació de Barcelona (12,83%), Barcelona Comarques (13,44%) i el Baix Llobregat (14,23%). L'adhesió més baixa s'ha donat a Lleida, amb un 3,87% de seguiment. Els sindicats, per la seva banda, han elevat la xifra de seguiment de la vaga al 50% dels docents que podien fer-la 'malgrat els serveis mínims abusius'.

A Sant Cugat, aquesta nova jornada de vaga no s'ha fet notar al municipi fora de les aules. En el cas de l'Institut FP, però, sí que s'ha notat dins les classes, on el professorat majoritàriament s'ha presentat al lloc de feina, però els alumnes -convocats pels sindicats d'estudiants- han decidit no assistir-hi per donar suport a les reivindicacions dels docents, com ha explicat a Cugat Mèdia el director, Miquel Urrutia.

En vista de la manca d'acord entre el departament d'Educació i els sindicats, la vaga continuarà demà amb la cinquena i última jornada prevista aquest mes de març. Hi estan convocats el personal docent, d'administració i servei i personal laboral dels centres educatius i de les seus del Departament d'Educació, així com les llars d'infants i de titularitat municipal i de la Generalitat.

En aquest sentit, l'Ajuntament ha xifrat el seguiment de la vaga als centres educatius municipals en un 7,5% a les escoles bressol i un 0% tant a l'escola de música, com a l'escola d'art, al Triangle i als Programes de Formació i Inserció (PFI).





Miquel Urrutia

En el cas del nostre institut, el seguiment de l'alumnat ha estat de gairebé tots els grups. En el cas del seguiment del professorat, no ha estat tan gran, tres professors.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.