La Fundació Amics de la Gent Gran fa un crida per combatre l'aïllament i la soledat no desitjada

L'entitat, amb seu a Sant Cugat, busca voluntaris que facin companyia a persones d'edat avançada


  • Comparteix:

La proposta de la Fundació té per objectiu establir una relació d'amistat entre l'afectat i el voluntari / Foto: ACN

La proposta de la Fundació té per objectiu establir una relació d'amistat entre l'afectat i el voluntari / Foto: ACN

La Fundació Amics de la Gent Gran ha posat en marxa una crida per sumar nous voluntaris amb l'objectiu de combatre la soledat no desitjada i l'aïllament de les persones grans. Segons dades de la mateixa entitat, el 69,4% de les dones i el 66,2% dels homes de més de seixanta-cinc anys pateix soledat no desitjada i, després de la pandèmia, la situació encara s'ha agreujat més. És per això, que la Fundació, amb seu a Sant Cugat i que du a terme diverses accions de voluntariat arreu del territori català, ha llançat una campanya per aconseguir nous voluntaris que puguin alimentar la confiança i fer companyia a aquestes persones d'edat avançada.

En aquesta línia, la coordinadora d'Acció Social de Catalunya, Txell Teixidó, ha remarcat, en una entrevista al programa 'Connectats' de Cugat Mèdia, la importància de "ser conscients de la situació d'aïllament de les persones grans", que amb l'arribada de la Covid-19 "encara s'ha agreujat més". De la mateixa manera, Teixidó ha qualificat de "primordial" la tasca dels voluntaris, que ajuden a "reduir l'impacte directe de la soledat en la salut de la gent gran".

La proposta està oberta a tothom que sigui major d'edat i té per objectiu establir una relació d'amistat entre l'afectat i el voluntari, que pot decidir com i quan dur a terme l'acció solidària.



Txell Teixidó

La situació s'ha agreujat encara més amb l'arribada de la pandèmia. Demanem ajuda per aconseguir voluntaris a totes les poblacions.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.