Els docents tanquen cinc dies 'històrics' de vaga

Els sindicats afirmen que si no reben una bona proposta de negociació per part del Departament, continuaran la vaga


  • Comparteix:

Imatge del cinquè dia de la vaga d'educació / Foto: ACN (Blanca Blay)

Imatge del cinquè dia de la vaga d'educació / Foto: ACN (Blanca Blay)

Els docents han tancat aquest dimecres cinc dies de vaga contra la política educativa del Departament d'Educació. Ho han fet amb una manifestació pel centre de Barcelona, en la qual han cantat proclames en contra del conseller d'Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, de qui demanen la dimissió o el cessament. A més, els sindicats han afirmat que només es presentaran a la mesa sectorial d'aquest dijous si Educació els fa una bona proposta per negociar. Per a les organitzacions sindicals, les concentracions dels darrers dies han estat 'històriques' i continuaran si no hi ha cap moviment per part d'Educació. Amb tot, els sindicats no s'han referit a noves dates concretes de vaga.

El seguiment del cinquè dia de vaga al sector públic d'educació ha estat del 8,44%, segons el del Departament d'Educació. El servei territorial amb major seguiment és el Consorci d'Educació de Barcelona, amb un 11,81%, i el de menor el de Lleida, amb un 2,45%. El seguiment ha estat similar al del Consorci a Barcelona Comarques, amb un 11,80%. Per darrere hi ha el Baix Llobregat (10,45%), el Maresme i Vallès Oriental (9,18%), el Vallès Occidental (8,88%), Tarragona (7,16%), Terres de l'Ebre (6,13%), Girona (6,09%) i Catalunya Central (5,90%).

La xifra de seguiment d'aquest dijous és la més baixa si només es tenen en compte els cinc dies de vaga convocants de forma unitària per tots els sindicats educatius, ja que dimecres passat hi va haver una altra aturada pel català, secundada per un 6,49% del personal dels centres públics. El primer dia de vaga, el 15 de març, es va dona la xifra més alta, amb un 31% de seguiment als centres públics, segons el Departament.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.