'19 somiatruites per Ucraïna' recapta més de 8.000 euros el primer dia

La iniciativa, impulsada per Lluís Ribas, compta amb la participació solidària d'un total de 17 artistes i dos músics


Temes relacionats

L'Espai Lluís Ribas inaugura dijous una exposició amb 19 artistes per recaptar fons per a Ucraïna (29/mar/22)

Lluís Ribas: 'Els artistes hem vist què està passant a Ucraïna i hem entès que havíem de col·laborar' (26/mar/22)


  • Comparteix:

'19 somiatruites per Ucraïna', la iniciativa impulsada per Lluís Ribas a favor d'Ucraïna, ha recaptat més de 8.000 euros el primer dia, amb la venda de deu dels 17 quadres disponibles. L'import íntegre de les vendes s'abonarà directament a la Creu Roja i l'exposició, que recull l'obra dels 17 artistes que hi participen, es podrà visitar, fins al 27 d'abril, a l'Espai Lluís Ribas. L'acte inaugural ha comptat amb un concert de dos 'somiatruites' addicionals, els músics santcugatencs Gerard Claret i Patrícia de No.

En total, s'han avingut a col·laborar-hi els artistes B. Sarsanedas, Concha Ibáñez, Cruañas, Emilia Castañeda, Fuentetaja, Jordi Alumà, Lluís Ribas, Lluís Roura, Maria Navarro, Paco Minuesa, Miquel Mas, Pep Codó, Pujolar, Rollan, Ruiz Grima, Sergi Marcos i Sillué. Cadascun d'ells ha aportat a la iniciativa un dels seus quadres, i aquests s'han posat a la venda al 50% del seu preu de mercat.

L'artista i impulsor de la iniciativa, Lluís Ribas, ha explicat a Cugat Mèdia que no li ha estat "gens difícil" implicar tots aquests artistes, i ha assegurat que es tracta d'un col·lectiu "molt generós i altruista". Ribas ha qualificat de "màgica" la implicació tant dels artistes com la ciutadania i ha constatat, així, que "l'art serveix per a moltes coses".

Per la seva banda, l'alcaldessa de la ciutat, Mireia Ingla, ha lloat la iniciativa de Lluís Ribas i ha valorat, especialment, la forma en què l'artista ha sabut articular aquesta iniciativa solidària a través de la Creu Roja. Tot plegat ha comptat amb la col·laboració de l'Ajuntament de Sant Cugat i iGuzzini.




Lluís Ribas

Abans de començar ja portem 7.000 euros recaptats. Serà una cosa màgica, juntar 19 artistes amb l'objectiu d'intentar ajudar. L'art serveix per a moltes coses.

Mireia Ingla

El Lluís sempre s'implica en projectes solidaris i, en aquest cas, a la guerra d'Ucraïna. I a més, ho ha gestionat tot a través de la Creu Roja.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.