Sant Cugat commemorarà el Dia Mundial de l'Autisme amb activitats audiovisuals i de sensibilització

Les propostes, que enguany van molt vinculades a l'aspecte audiovisual i digital, s'iniciaran aquest cap de setmana


  • Comparteix:

Foto de família de la presentació del cicle / Foto: Albert Canalejo (Ajuntament)

Foto de família de la presentació del cicle / Foto: Albert Canalejo (Ajuntament)

Sant Cugat commemorarà el Dia Mundial de Conscienciació sobre l'Autisme, que té lloc cada 2 d'abril, amb un programa d'activitats lúdiques i de sensibilització obertes i dirigides a tota la ciutadania. Les propostes, que enguany van molt vinculades a l'aspecte audiovisual i digital, s'iniciaran aquest cap de setmana i s'allargaran fins a mitjans del mes de juny. En aquest sentit, l'Ajuntament ha apostat per sensibilitzar la població en cooperació amb la Taula TEA Sant Cugat, que compta amb l'ajuda d'una catorzena d'entitats socials més.

Les activitats s'han presentat aquest dijous en un acte presidit per la regidora de Salut i Ciutadania, Gemma Aristoy, que ha destacat el paper dels ciutadans davant d'un trastorn que, segons es calcula, "afecta 900 santcugatencs i santcugatenques". De la mateixa manera, Aristoy, que ha estat acompanyada d'altres ponents representants d'entitats santcugatenques, ha qualificat les activitats de "vitals per tal d'avançar cap a la plena inclusió d'aquestes persones en la nostra societat".

Les activitats donaran el tret de sortida aquest dissabte, 2 d'abril, amb la il·luminació de blau de la façana de l'Ajuntament, color que simbolitza el trastorn de l'espectre autista.

Per un altre costat, l'Ajuntament també ha engegat altres propostes innovadores com les 'càpsules audiovisuals de sensibilització TikTok TEA', que es penjaran a les xarxes socials en un format curt i que serviran per estrenar el nou canal municipal de TikTok. De la mateixa manera, també s'ha preparat un curtmetratge sota el títol 'Fila 7 - Butaca 7' i que està previst que es projecti el 24 d'abril als cinemes de Sant Cugat, on també es podrà gaudir de diverses sessions de film adaptades quant a so i llum.

La ciutat també acollirà l’exposició 'Obrim mirades' amb fotografies capturades pels joves amb autisme de la Fundació Friends durant el desenvolupament d’un taller de fotografia. Es podrà visitar a la Casa de Cultura durant tot el mes d’abril.


Gemma Aristoy

Es tracta d'anar fent pedagogia i d'anar explicant les coses. Hem de guanyar sensibilitat perquè tothom vegi opcions de participar amb tranquil·litat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.