Sant Cugat s'acomiada de Carmen Rojo al Siglo del Mercantic

Desenes de persones del teixit social i cultural de la ciutat han recordat la fundadora del Mesón, desapareguda el 2 de febrer


  • Comparteix:

Xavier Fornells, Àngels Ponsa, Marta Pessarrodona i Carolina Hernandez durant l'homenatge / Foto: Cugat Mèdia

Xavier Fornells, Àngels Ponsa, Marta Pessarrodona i Carolina Hernandez durant l'homenatge / Foto: Cugat Mèdia

Desenes de persones del teixit social i cultural de la ciutat s'han reunit al Siglo del Mercantic, aquest divendres, per oferir un últim adeu a la fundadora del Mesón i filla predilecta de la ciutat, Carmen Rojo, que va morir el passat 2 de febrer. Les anècdotes personals dels assistents amb l'homenatjada han protagonitzat una vetllada on s'han remarcat la generositat i la capacitat d'estima de Rojo. La poeta Marta Pessarrodona ha llegit un text seu sobre Carmen Rojo en què explica com es van conèixer i part del que van compartir les dues amigues.

Per la seva banda, l'exconsellera Àngels Ponsa ha relatat les sobretaules que compartia tots els diumenges amb la seva família i la pròpia Rojo, al Mesón, quan tothom marxava. Unes trobades que, segons ha explicat, la van ajudar a arrelar-se a la ciutat i, a la vegada, a enfortir el vincle amb la filla predilecta.

Finalment, l'exdirector de Cugat Mèdia, Xavier Fornells, ha obert alguns interrogants com, per exemple, com s'ho va fer, Carmen Rojo, per crear vincles amb persones de tantes generacions diferents, d'on va néixer l'estima entre Gabriel Ferrater i la mestressa del Mesón i com va poder evolucionar un restaurant de poble cap a un espai cosmopolita i escenari de tertúlies d'intel·lectuals. Amb tot, Fornells ha conclòs que prefereix "quedar-se amb el misteri".

Durant l'acte, que ha comptat amb l'assistència de l'alcaldessa i d'alguns regidors i regidores, també han pujat a l'escenari per compartir les seves vivències amb la desapareguda Carolina Hernandez, Ramon Grau, Visa, Doris Leussler i Teresa Vendrell. La Cantina's Band Fusió i el trio de cordes Fusió han posat l'apunt musical a l'acte.






Marta Pessarrodona

La vaig conèixer perquè el Mesón aquell dia tancava i després hem rigut a plorat a parts iguals.

Àngels Ponsa

Quan s'acabava el servei, la Carmen seia amb nosaltres. Vam aprendre a conèixer i estimar Sant Cugat a través del que ella ens explicava.

Xavier Fornells

Per què gent de tantes generacions s'estima la Carmen? És un misteri. Com neix l'estima entre Ferrater i la mestressa. Un altre misteri. Per què va passar? Podria no haver passat, però va passar.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.