La millor mona de Catalunya es fa a Sant Cugat

És una mona de la caputxeta vermella i el llop feta per Libertad Santiago, d'Efímera Chocolates

Imatge de la mona guanyadora / Foto: Efímera Chocolates

Societat

Publicat el 6/abr/22 per Anna González / Sara Bella

Efímera Chocolates, amb botiga i obrador a Sant Cugat, s'ha proclamat guanyadora de la millor mona de xocolata de Catalunya. Ho ha fet amb una mona de la caputxeta vermella i el llop, que es pot veure al Mercat de Sant Antoni de Barcelona fins al 18 d'abril, dilluns de Pasqua. El concurs està organitzat per l'agència gastronòmica Sr y Sra Cake amb l'objectiu de recuperar la tradició de la mona de Pasqua i donar visibilitat als forners i pastissers que n'elaboren des de fa dècades.

La xef i propietària d'Efímera Chocolates, Libertad Santiago, ha explicat a Cugat Mèdia que la proximitat del dilluns de Pasqua amb la diada de Sant Jordi la va inspirar a fer aquesta mona basada en un conte popular "que agrada a petits i grans". A més, també va tenir en compte que es tracta d'una història sense drets d'autor, ja que, segons diu, "és molt important respectar l'autoria".

El preu de la mona de la caputxeta vermella i el llop oscil·la entre els 55 i els 120 euros, segons la mida i els detalls de cadascun dels exemplars. Es pot adquirir a Efímera Chocolates, establiment ubicat al número 19 del carrer d'Àngel Guimerà de Sant Cugat.

Altres guardonats

El segon premi del concurs, que enguany ha celebrat la seva primera edició, ha estat per la Pastisseria Bonastre de Barcelona i, el tercer, per al Forn Catot de Monistrol de Calders. A banda de la categoria de Millor Mona de Pasqua de xocolata, el certamen també premia la millor mona tradicional. En aquest cas, el guanyador ha estat el forn i pastisseria El Racó de Granollers.


DECLARACIONS

Libertad Santiago

Vam escollir aquest conte, el de la caputxeta vermella, perquè és una història universal, lliure de drets d'autor, i és una història que agrada a petits i grans.

Your browser doesn’t support HTML5 audio