Entitats ecologistes apunten que 'sobre el paper sí que hi al alternatives fora del bosc' per a La Mirada

ADENC, SOS Volpelleres i WWF s'han reunit amb l'Ajuntament, que manté l'aposta per la ubicació actual de l'escola


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu d'una protesta contra la ubicació de La Mirada al parc del Bosc de Volpelleres / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'arxiu d'una protesta contra la ubicació de La Mirada al parc del Bosc de Volpelleres / Foto: Cugat Mèdia

ADENC, Sos Bosc Volpelleres i WWF Barcelona han exposat a l'Ajuntament, en una reunió aquest dilluns, emplaçaments alternatius per a l'escola La Mirada, fora del parc del Bosc de Volpelleres. En un comunicat, les entitats ecologistes apunten que 'sobre el paper' aquestes propostes són viables, tot i que expliquen que l'Ajuntament 'no pretén estudiar-ne cap a fons', a no ser que 'fos preceptiu o convenient per causa major (resolució judicial o altra)'.

Segons els col·lectius, l'executiu local justifica l'emplaçament "per ser l'únic que s'adequa al projecte pedagògic", però lamenten no disposar de més detalls sobre aquest pla: "No es documenta ni s'explica".

En la nota de premsa, les entitats lamenten que a la trobada no es va "trobar una solució factible ni el compromís d'arribar a un consens", però celebren que es pogués "conèixer i creuar posicions informades entres les dues parts".

La Mirada: una cursa d'obstacles

La primera licitació per a la construcció del nou edifici de l'escola de La Mirada va quedar deserta el passat gener, ja que cap empresa s'havia presentat al concurs. El motiu d'aquest nou entrebanc va ser que el pressupost assignat per a la construcció, d'uns 8,4 milions d'euros, havia quedat desfasat amb relació als preus actuals i l'augment del cost de les matèries primeres, un fet que és el que ara el consistori ha avaluat i ha fet que s'incrementi un 15,32%.

Contra l'anterior licitació de desembre de 2021, que va quedar deserta, Adenc va presentar les mesures cautelars per aturar l'inici de la licitació de les obres. Al ple de març, es va aprovar per unanimitat la modificació del pressupost per a la construcció de l'escola La Mirada: 1,3 milions més que l'Ajuntament ha hagut d'incrementar per adequar-se a l'augment del cost dels materials, fet que va provocar que la licitació dels treballs quedés deserta. Així, la previsió total del projecte ascendeix als 9,7 milions d'euros, un 15,32% més del pressupostat inicialment. Amb aquesta modificació, l'Ajuntament ja pot encarar una nova licitació.

CONSULTA LA CRONOLOGIA DE LA HISTÒRIA DE L'ESCOLA LA MIRADA



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.