Els esplais catalans es retroben a Sant Cugat després de la pandèmia

Sant Cugat acollirà l'Esplaiada, que reunirà més de 3.300 infants i joves el primer cap de setmana de maig


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu d'una Esplaiada anterior / Foto: Esplac

Imatge d'arxiu d'una Esplaiada anterior / Foto: Esplac

Més de 3.300 infants, joves i monitors d'esplais d'arreu de Catalunya es trobaran a Sant Cugat el primer cap de setmana de maig. El motiu és l'Esplaiada, la trobada general d'Esplais Catalans - Esplac que se celebra cada tres anys en una població diferent del país per enfortir vincles i donar-se a conèixer a la societat. Aquesta serà la primera Esplaiada després de la pandèmia i, de fet, la trobada arriba amb un any de retard a causa de les restriccions. Cugat Mèdia ha parlat amb una de les organitzadores de la trobada, la santcugatenca Carmen Alonso.

ESCOLTA-HO

Alonso, vinculada a l'Esplai Sarau, considera que la trobada d'enguany serà "molt especial, perquè serà el retrobament dels esplais després de la Covid-19" i, des d'un punt de vista més personal, "perquè se celebrarà a Sant Cugat". La santcugatenca també ha explicat que "la trobada d'enguany reivindicarà la capacitat dels infants de prendre decisions sobre ells mateixos i la importància d'escoltar-los", una demanda que han concretat amb el lema "la veu d'un infant és més gran que un elefant".

Segons Alonso, el fet que se celebri una Esplaiada a Sant Cugat farà més visibles els esplais a la ciutadania. Per a ella, "formar part d'un esplai li aporta a l'infant la capacitat d'analitzar el món, així com l'ús del joc com a metodologia per aprendre". Per acabar, la santcugatenca també ha volgut destacar "la vocació de ser oberts i inclusius" dels esplais.


Carmen Alonso

Aporta capacitat de veure i analitzar el món, el joc com a metodologia per aprendre i per reflexionar i molts valors.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.