L'Olivera torna a les classes aquest dilluns amb el sostre encara per reinstal·lar


  • Comparteix:

La tinent d'alcalde d'Educació exigeix un informe a la Generalitat on assumeixi la responsabilitat de la decisió

La tinent d'alcalde d'Educació exigeix un informe a la Generalitat on assumeixi la responsabilitat de la decisió

Els alumnes del CEIP L'Olivera han tornat a les classes aquest dilluns, tot i que encara s'han de tornar a col·locar totes les plaques del fals sostre. Tot i que l'Ajuntament proposava reubicar els alumnes en altres escoles fins que s'acabin els treballs, tant la Generalitat com la direcció i els pares del centre han preferit reemprendre les classes a la pròpia escola, després que s'hagi garantit la seguretat.

El departament d'Educació ha decidit finalment, amb l'acord de la direcció de l'escola i de l'AMPA, desmuntar totes les plaques del fals sostre i tornar-les a col·locar de forma correcta i amb un nou reforç, per evitar que es tornin a produir els despreniments. La previsió de GISA era que aquest dilluns les plaques del menjador ja estiguessin recol·locades, i possiblement també les d'alguna de les aules, però no la resta, on els fals sostre continua desmuntat.

Tot i això, s'ha decidit que les classes es reprenguin avui mateix. Una decisió que no s'ha vist amb bons ulls per part de l'equip de govern municipal, que proposava que, mentre no estiguin enllestits els treballs, els alumnes es reubiquessin a les escoles Gerbert d'Orlach i Turó de Can Matas. És per això que la tinent d'alcalde d'Educació, Àngels Solé, ha demanat a la direcció territorial d'Educació al Vallès Occidental un informe signat pel propi delegat conforme la Generalitat assumeix clarament la responsabilitat sobre seguretat del centre i dels alumnes.

De la seva banda, l'alcalde, Lluís Recoder, ha reiterat que en cap cas els problemes sorgits en aquesta escola són responsabilitat de l'Ajuntament ni de les obres de l'entorn, ja que tal i com s'ha reconegut, els problemes han vingut donats per una mala col·locació de les plaques del fals sostre. Recoder ha reiterat que la responsabilitat és, en exclusiva, de l'empresa constructora del centre, que va col·locar les plaques del fals sostre de forma incorrecta, i ha afegit que tant el departament d'Educació com l'Ajuntament estan en la línia d'exigir responsabilitats a la constructora. L'escoltem.

Lluís Recoder

Si han caigut plaques és únicament perquè estaven mal instal·lades. Això és responsabilitat de qui les va instal·lar i són ells qui han de respondre. Nosaltres estem, com el departament d'Educació, en la línia de reclamar responsabilitats.


D'aquesta manera, Recoder ha sortit al pas de les crítiques d'ICV, que atorgava a l'equip de govern municipal una part de responsabilitat en els incidents del CEIP L'Olivera ja que l'entorn de l'escola, encara en obres, provoca segons els ecosocialistes una situació d'inseguretat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.