Cures i igualtat, les noves apostes de formació professional a Sant Cugat

L'Institut FP incorpora el curs vinent un grau mitjà de Cures auxiliars i un grau superior de Promoció i igualtat de gènere

Imatge de l'exteior de l'Institut FP Sant Cugat / Foto: Institut FP

Societat

Publicat el 8/abr/22 per Paula Pujol / Sara Bella

L'Institut FP Sant Cugat incorpora un grau mitjà de Cures auxiliars i un grau superior de Promoció i igualtat de gènere. Així, a partir del curs vinent, en el cas del grau de Cures auxiliars, s'oferiran 60 places noves -dividides entre un grup de matí i un de tarda- i, en el cas de la Promoció i igualtat de gènere, s'incorporarà un grup de 30 estudiants. A més, el grau mitjà de Cuina i gastronomia, que fins ara només tenia un grup, passarà a tenir-ne dos i, finalment, es donarà continuïtat al grau superior de Direcció de cuina amb un segon any.

Per contra, el centre eliminarà un dels dos grups de grau mitjà d'Atenció a persones en situació de dependència. Pel que fa al programa de Formació i Inserció - Pla Transició al Treball (PFI), s'incorporà un nou grup de Cuina a la tarda.

El director de l'Institut FP Sant Cugat, Miquel Urrutia, ha destacat que el centre santcugatenc "és el primer centre públic del Vallès que impartirà el grau de Promoció i igualtat de gènere". Urrutia també ha explicat que aquests dos nous cicles "volen donar resposta a una demanda que hi ha per part de la població".

La professora del centre i responsable del nou grau de Promoció i igualtat de gènere, Lorena Sánchez, ha concretat que l'objectiu del centre és doble. "Volem cobrir la necessitat d'un alumnat que té interès en aquests estudis i també donar resposta a una necessitat social que requereix aquesta cobertura", ha dit.

Tota la informació sobre les preinscripcions i matriculacions es pot consultar en aquest enllaç.




DECLARACIONS

Miquel Urrutia

És un cicle que s'està ofertant a molts pocs llocs i que per tant és important que comenci a implantar-se a diferents centres. En aquest cas serem el primer centre públic del Vallès que l'impartirà.

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Lorena Sánchez

Tenim aquesta doble visió. Cobrir la necessitat d'un alumnat que té interès en aquests estudis, i una necessitat social que requereix aquesta cobertura.

Your browser doesn’t support HTML5 audio