El Síndic de Greuges de Catalunya aprova la transparència de l'Ajuntament de Sant Cugat

Així ho ha determinat l'Informe d'avaluació del dret d'accés a la informació 2021


  • Comparteix:

Imatge de la façana de l'ajuntament de Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Imatge de la façana de l'ajuntament de Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

L'Ajuntament de Sant Cugat continua avançant cap a la transparència i accessibilitat. Així ho ha determinat l'Informe d'avaluació del dret d'accés a la informació 2021, fruit d'una prova pilot impulsada pel Síndic de Greuges de Catalunya. Segons aquest informe, el consistori se situa per sobre de la mitjana de municipis de més 50.000 habitants en matèria de transparència i assoleix el 100% de la puntuació en aspectes com l'accessibilitat i la comprensió de la informació.

Pel que fa a la resolució de consultes, Sant Cugat obté una valoració del 87%, ja que "la informació sol·licitada per la ciutadania es lliura i notifica dins el termini establert per la normativa", apunta l'informe. Per últim, l'informe considera que l'Ajuntament és, en un 75% dels casos, una administració "actualitzada, reutilitzable i interoperable".

La sindicatura ha fet públic l'informe anual d'avaluació del compliment de la Llei 19/2014, de 29 de desembre, en matèria de transparència, accés a la informació pública i bon govern, que enguany, amb informes individualitzats, recull els resultats aconseguits per un total de 188 administracions i ens públics en un test d'avaluació del dret d'accés a la informació pública.

Com a valor afegit, el document posa en relleu l'oferiment per part de l'Ajuntament de Sant Cugat d'una informació exhaustiva, així com la publicació en el portal de transparència de les resolucions d'accés a la informació pública rebudes i tramitades durant l'any en curs. Així, des del 2019, l'ajuntament ha rebut 947 sol·licituds que es poden consultar en aquest enllaç, ordenades per data de recepció, descripció, temps de tramitació i sentit de la resposta.

Pots consultar l'informe complet del Síndic de Greuges de Catalunya aquí.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.