Les criatures inicien una nova etapa a l'aula sense mascareta

Alumnes i professorat viuen el primer dia sense mascareta amb "alliberament"


  • Comparteix:

Els centres educatius viuen des d'aquesta setmana una nova realitat sense haver de portar mascareta a l'interior de les aules i amb la possibilitat de barrejar diferents grups. Una situació que no es donava des de feia dos anys, quan va arribar la pandèmia per la Covid-19. Tot plegat s'està vivint com un alliberament, tant per a petits com per a grans, com han explicat a Cugat Mèdia alumnes i docents de l'escola pública Turó de Can Mates.

"Quan vaig sentir la notícia em vaig posar molt feliç perquè feia molt que portava la mascareta i me la volia treure perquè em costava respirar i es feia pesat, per això estic molt content perquè ara ens podem veure les cares i ens podem entendre millor". Aquesta és la sensació que té Guim Seuma, alumne de 3r de primària de l'escola Turó de Can Mates, molt compartida per la resta dels seus companys i companyes, com Adriana Turull, que valora "poder veure's les cares jugar millor perquè ja no ens cansem tant".

Alumnes de l'escola Turó de Can Mates compartint un moment de lectura al centre

Alumnes de l'escola Turó de Can Mates compartint un moment de lectura al centre / Foto: Cugat Mèdia

Durant aquests dos anys les criatures d'aquest centre asseguren que pel fet de portar la mascareta obligatòriament han respirat pitjor, han tingut dificultat a l'hora d'entendre's i escoltar-se i fins i tot han passat moments d'angoixa. Unes dificultats que des del centre han anat treballant pedagògicament i emocionalment, com ha explicat la professora Marta Jener. "De cop i volta descobreixes les cares, els somriures, els ulls... Els ulls expressen molt, però la resta de la cara també i realment ha estat un alliberament", apunta Jener.

L'escola Turó de Can Mates reprèn ara situacions prepandèmiques molt importants en el procés educatiu com la barreja d'alumnes de diferents aules que ajuden en diferents processos d'aprenentatge tant pedagògic com emocional.

A partir d'ara i sense haver de portar la mascareta obligatòriament els centres poden barrejar alumnes de diferents aules

A partir d'ara i sense haver de portar la mascareta obligatòriament els centres poden barrejar alumnes de diferents aules / Foto: Cugat Mèdia






Alumnes

Només de sentir la notícia m'he posat molt feliç perquè feia molt que portava la mascareta i jo ja me la volia treure, em costava respirar i es feia pesat, per això m'he posat molt content perquè ara ens podem veure les cares i ens podem entendre millor. / Puc veure la cara dels meus companys i companyes, podem jugar millor i no ens cansem tant.

Marta Jener

De cop i volta veure les cares és com "ostres, aquesta gent qui és?" (riu). De cop i volta descobreixes les cares, els somriures, els ulls...Els ulls expressen molt, però la resta de la cara també i realment ha estat un alliberament.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.