'En bici sense edat': passejades en bicicleta per Sant Cugat per a gent gran

L'Ajuntament i la Unió Ciclista impulsen aquesta iniciativa en la qual diferents voluntaris conduiran uns tricicles elèctrics


  • Comparteix:

Volta en tricicle elèctric durant la presentació del projecte 'En bici sense edat' / Foto: Ajuntament (Bernat Millet)

Volta en tricicle elèctric durant la presentació del projecte 'En bici sense edat' / Foto: Ajuntament (Bernat Millet)

L'Ajuntament de Sant Cugat posa en marxa el projecte 'En bici sense edat', una iniciativa conjunta amb la Unió Ciclista de Sant Cugat que permetrà a les persones grans passejar durant una hora i mitja pel centre de la ciutat a bord d'un tricicle elèctric conduït per un voluntari o voluntària. El servei està previst que comenci a funcionar a finals d'aquest mes amb un vehicle actiu, al qual que se li sumarà una segona unitat. L'Ajuntament i els responsables de la Unió Ciclista seran els encarregats de contactar amb les residències de gent gran per buscar persones interessades. En funció de la disponibilitat dels voluntaris, s'acordarà amb els usuaris els horaris i les dates de ruta.

'En bici sense edat' ofereix l'oportunitat d'anar en bicicleta a aquelles persones que no ho poden fer habitualment, sigui per edat o per problemes de mobilitat. "L'objectiu d'aquesta iniciativa és millorar la qualitat de vida, la salut i el benestar de les persones grans i les persones amb mobilitat reduïda", ha explicat el regidor de Mobilitat, José Gallardo, que ha afegit que "es pretén que tota aquesta gent gaudeixi de l'entorn natural".

El projecte té la voluntat de promoure l'envelliment actiu i el bon tracte a la gent gran facilitant la creació de noves relacions intergeneracionals que lluitin contra la solitud no volguda. La tinenta d'alcaldia de Drets Socials i Igualtat, Núria Gibert, ha explicat que "aquestes iniciatives que tenen una pota ciutadana i voluntària forta, enforteixen la comunitat i aquests vincles que defensem". Amb la iniciativa 'En bici sense edat' aposten perquè "les persones grans puguin gaudir a la ciutat de l'envelliment actiu", ha afegit Gibert.

Per la seva banda, l'encarregada de comunicació de l'Associació 'En bici sense edat', Guadalupe Fernández, ha afirmat que "la dinàmica del projecte el que proposa és un acompanyament de les persones beneficiàries". Així doncs, no es tracta d'un transport d'un lloc a un altre, sinó que es tracta de "compartir moments", ha conclòs Fernández.




Jose Gallardo

Remarcar que és un projecte que comencem amb un tricicle i segurament se'ns escaparà de les mans perquè això augmentarà i haurem d'adquirir més tricicles perquè segurament la demanda serà força alta.

Núria Gibert

Aquestes iniciatives que a més tenen una pota ciutadana i voluntària tan forta, crec que enforteixen la comunitat i enforteixen aquests vincles que nosaltres defensem perquè l'envelliment actiu no és nomès fer exercici als parcs, sinó és sentir-se acompanyat, sentir-se relacionat, sentir-se que les teves necessitats o els teus desitjos importen.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.