Relleu a la presidència del CPA a l'espera d'una oferta de l'Ajuntament per comprar la seu

Miquel Jiménez descarta repetir com a president després de cinc anys al capdavant


Temes relacionats

L'equip de govern manté l'interès pel CPA (22/set/21)

Miguel Jiménez (president del CPA): 'El Centro Popular és un trosset d'Andalusia a Sant Cugat' (18/jul/21)

L'Ajuntament estudia la compra de la seu del CPA (26/mai/21)

El CPA busca comprador per a la seva seu (20/abr/21)


  • Comparteix:

Miquel Jiménez, president del CPA / Foto: Localpres

Miquel Jiménez, president del CPA / Foto: Localpres

El Centro Popular Andaluz (CPA) encara una nova etapa. L'actual president de l'entitat, Miquel Jiménez, no repetirà en el càrrec després de cinc anys al capdavant i el seu substitut s'elegirà en eleccions a principis de juny. Jiménez deixa un CPA 'millor econòmicament', tot i els dos anys de pandèmia, i amb el repte de tornar a créixer socialment. Sobre la taula, també la venda de l'edifici de la seu, per a la qual han rebut un parell d'ofertes privades, tot i que la voluntat 'és escoltar primer l'Ajuntament', ha afirmat Jiménez a Cugat Mèdia.

"Ho decidirà el soci", ha concretat Jiménez, conscient que ja no serà -per calendari- el president que signi el traspàs d'una seu que és massa gran i costosa per a l'entitat.

De fet, els mateixos socis ja van decidir esperar a la decisió de l'Ajuntament, que tot i que ha mostrat el seu interès per adquirir l'immoble, encara "no hi ha oferta formal". En canvi, l'entitat sí ha rebut dues propostes privades -una per uns 800.000 euros i una altra superior- que no s'han materialitzat. Per al president del CPA, l'opció municipal permetria a la ciutat guanyar un equipament municipal i potser poder fer-ne ús com a entitat.

De moment, el CPA ha aconseguit revifar econòmicament. "Estava gairebé a l'UCI", ha recordat Jiménez, qui considera que ha acomplert al capdavant d'una entitat que ha aconseguit mantenir-se, tot i la situació de pandèmica que va afectar directament a dos dels seus ingressos principals, el lloguer del bar pel tancament de la restauració i l'activitat cultural. Això, sumat a les despeses elevades de manteniment de la seu. Ara, però, el CPA "pot tornar a fer coses" i encara altres reptes.

Per Jiménez, la nova junta que resulti de les eleccions haurà d'abordar també el creixement social de l'entitat per recuperar els nivells d'abans de la pandèmia. Ell ja no ho farà com a president, una decisió que Jiménez ha justificat en la necessitat de "renovació" i la seva disponibilitat per a l'associació. "No estic al 100% i el CPA necessita algú al 100%", s'ha sincerat l'encara president, qui assegura que deixarà el lideratge del CPA, però per fer un pas al costat i ajudar en el que calgui.






Miquel Jiménez

El CPA avui està millor que quan el vam agafar, tot i la pandèmia. Està en un moment que pot tornar a fer coses, coses que fa tres anys que no podem fer.

Miquel Jiménez

Abans, ara i demà ho decidirà el soci del CPA. Confio que si l'Ajuntament ha estat capaç de posar-se d'acord per Torre Negra, ho farà amb el soci del CPA. I si no és així, doncs mirarem un privat, però la nostra voluntat és escoltar primer l'Ajuntament.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.