Els nivells de grip de Sant Cugat són baixos, igual que la mitjana catalana

Aquest any s'han diagnosticat 142 casos a la ciutat gràcies a les PCR de la Covid-19


  • Comparteix:

La vacuna de la grip / Foto: ACN

La vacuna de la grip / Foto: ACN

La incidència de la grip aquest any a Sant Cugat està en un nivell epidèmic baix, segons els barems del departament de Salut. Amb 142 casos diagnosticats fins al moment, la doctora Montse Gavagnach, directora del CAP de Valldoreix, considera que són xifres similars a la mitjana catalana, que també són baixes. La diferència d'aquest any és que el 2021 i el 2020 quasi no es van detectar casos de grips gràcies a les mesures contra la Covid-19, com les mascaretes i la higiene de mans. La doctora Gavagnach també atribueix la sensació que té una part de la població de Sant Cugat que hi ha més grip que altres anys al fet que aquest any, gràcies a les PCR que s'estan fent per detectar el coronavirus, es detecten els casos de grip amb una prova diagnòstica, a diferència de com es feia abans.

La doctora també confia que aquestes mesures de protecció que hem incorporat per la Covid-19, es mantinguin tots els hiverns: "Les mascaretes han vingut per conscienciar la població mentre durin els símptomes de malalties respiratòries. Estaria bé canviar de xip".




Dra. Gavagnach

És una sensació per diversos factors, perquè ara amb la PCR de covid mirem la grip i per tant tenim diagnòstic de certesa, i no com abans. Ara aquest 142 casos tenen la certesa. Potser per això Sant Cugat té la falsa sensació de tenir més grip, perquè ara l'hem confirmat.

Dra. Gavagnach

Les mascaretes han vingut per conscienciar la població mentre durin els símptomes de malalties respiratòries.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.