Gabriel Ferrater, Joan Fuster i Aina Moll donen nom a tres dels nous trens de FGC

Es tracta d'una commemoració d'escriptors catalans emmarcada dins de la celebració de la diada de Sant Jordi


  • Comparteix:

Foto de família dels participants al bateig dels trens / Foto: Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya

Foto de família dels participants al bateig dels trens / Foto: Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya

Tres dels nous trens de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) han estat batejats en commemoració als escriptors Gabriel Ferrater i Joan Fuster, i la filòloga Aina Moll. L'acte ha tingut lloc aquest divendres i està emmarcat dins de la celebració de la diada de Sant Jordi. Anteriorment, FGC, a través de la Institució de les Lletres Catalanes, ja havia batejat altres trens amb els noms d'escriptors com Joan Brossa, Teresa Juvé, Felícia Fuster, Joan Triadú, Josep M. Espinàs, Mercè Rodoreda i Montserrat Roig, entre d'altres.

El vicepresident del Govern i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, acompanyat de la presidenta de Ferrocarrils, Marta Subirà, de la directora de la Institució de les Lletres Catalanes, Izaskun Arretxe, i del secretari tècnic del Gremi de Llibreters de Catalunya, Marià Marín, han participat al bateig d'aquests nous trens, que ha tingut lloc a l'estació de Pl. Catalunya de Barcelona.

Els trens batejats formen part del conjunt de 15 nous trens que ha adquirit FGC per ampliar la flota de trens a la línia Barcelona-Vallès i poder millorar el servei a partir de l'estiu, amb freqüències en hora punta de 5 minuts des de Terrassa i Sabadell, i de 2,5 minuts des de Sant Cugat. Actualment, ja han arribat a les instal·lacions de FGC nou dels 15 nous trens, que s'incorporen progressivament a la circulació amb passatgers després d'estar uns dies a tallers per dur a terme tasques tècniques de conformat mecànic i elèctric.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.