'Fila 7 - Butaca 7', el curtmetratge que vol visibilitzar l'autisme des de Sant Cugat

El film està impulsat per l'Ajuntament i la Taula TEA Sant Cugat i s'ha estrenat aquest diumenge als cinemes de la ciutat


  • Comparteix:

Gemma Aristoy i Joan Ramon Armadàs amb alguns dels actors del curtmetratge / Foto: Cugat Mèdia

Gemma Aristoy i Joan Ramon Armadàs amb alguns dels actors del curtmetratge / Foto: Cugat Mèdia

El curtmetratge 'Fila 7 - Butaca 7' que pretén sensibilitzar sobre el Trastorn de l'Espectre de l'Autista (TEA) s'ha estrenat aquest diumenge als Cinemes Sant Cugat. El film, impulsat per l'Ajuntament i la Taula TEA Sant Cugat amb l'objectiu de visibilitzar el Dia Mundial de Sensibilització sobre l'Autisme, s'ha projectat dins del cicle 'Cinema per a tothom', que ofereix cine familiar per a infants amb TEA. A través de sessions que es fan en condicions especials de llum i so, són projeccions en què no cal estar en silenci, i al vestíbul hi ha espais de descans amb monitoratge.




La regidora Ciutadania i Salut, Gemma Aristoy, ha detallat que, amb la mirada posada en explicar què és el que passa en aquest cicle, es va encarregar a Joan Ramon Armadàs el curtmetratge 'Fila 7 - Butaca 7', "posant èmfasi en com amb alguns petits canvis a la sala de cinema, possibilitem que s'hi acostin nens i nenes que en alguna altra situació s'haurien vist incòmodes o amb reticències".

Joan Ramon Armadàs, director de 'Fila 7 - Butaca 7', ha explicat que el curt és "una història d'èxit" en què es veu com una família va a una sessió de 'Cinema per a tothom' i que durant 7 dies els pares van parlant amb un dels fills (que té TEA) de com serà aquesta experiència al cinema. De fet, ha apuntat que el curt fa un joc amb el número 7 "perquè moltes persones amb autisme tenen aquestes rutines i aquestes fixacions". "Aleshores, hem treballat amb aquesta part de realitat. I bàsicament la família fa un joc amb el número 7, per acabat venint al cine, a la fila 7 i a la butaca 7, a veure la pel·lícula que s'ha muntat per aquell cap de setmana", ha afegit.

El projecte es va començar a estudiar al mes de desembre. A partir d'aleshores, va començar un procés de documentació amb la Taula TEA Sant Cugat i "es va fer un guió en què l'autisme estigués ben representat", ha subratllat Armadàs. D'aquesta manera, la pel·lícula ha comptat amb actors professionals i d'altres que feien aquesta feina per primera vegada.

Una de les assistents a la sessió d'aquest diumenge, Bibiana Fuertes, ha anat a veure el curt amb el seu fill, que té autisme. Fuertes ha comentat que ja havien anat a veure altres pel·lícules amb aquestes condicions especials de so i llum, i que agraden molt al nen: "Sobretot perquè té la llibertat de poder entrar i sortir quan se'n cansa, i així els altres poden gaudir de la pel·lícula sense haver de marxar tots alhora".






Gemma Aristoy

Posant èmfasi en com amb alguns petits canvis a la sala de cinema, possibilitem que s'hi acostin nens i nenes que en alguna altra situació s'haurien vist incòmodes o amb reticències.

Joan Ramon Armadàs

Hi ha tot un joc amb el número 7 perquè moltes persones amb autisme tenen aquestes rutines i aquestes fixacions. Aleshores, hem treballat amb aquesta part de realitat. I bàsicament fan un joc amb el número 7, per acabat venint al cine, a la fila 7 i a la butaca 7, a veure la pel·lícula que s'ha muntat per aquell cap de setmana.

Bibiana Fuertes

Sobretot perquè té la llibertat de poder entrar i sortir quan se'n cansa, i així els altres poden gaudir de la pel·lícula sense haver de marxar tots alhora.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.