'La marxa del Corredor Verd del Vallès': la caminada ecològica del Club Muntanyenc

La Marxa Verda del Club Muntanyenc reivindica el medi ambient


  • Comparteix:

Participants de la Marxa Verda / Foto: Cesc Mullerat, membre del Club Muntanyenc

Participants de la Marxa Verda / Foto: Cesc Mullerat, membre del Club Muntanyenc

Unes 190 persones s'han sumat aquesta matinada a la Marxa Verda que ha organitzat el Club Muntanyenc de Sant Cugat per gaudir de paisatges com la riera de Betzuca. La Marxa del Corredor Verd del Vallès és una passejada popular que des de 2011 col·labora amb el medi ambient i la protecció dels camins tradicionals. La caminada compta amb dos recorreguts a elecció dels participants: un de 20 km des de Matadepera fins a Sant Cugat i un de 10 km, un itinerari més curt entre Sant Quirze i el municipi santcugatenc.

El trajecte ha posat a disposició als caminats tres avituallaments amb 25 voluntaris per evitar qualsevol incidència. Silvano Bendinelli, coordinador de la Marxa Verda i expresident del Club, ha valorat positivament l'esforç dels assistents i ha remarcat que aquesta caminada neix amb dos eixos: "l'ecològic i l'esportiu". La marxa reivindica "un corredor verd" que estima el medi ambient i té desig per la protecció dels camins que han quedat afectats per la zona industrial i urbanística. "S'han de donar importància a llocs on hi ha bons senders, agricultura i espai verds", ha compartit Bendinelli.

La petjada ecològica ha estat inclús present abans de la inscripció al recorregut. El Club Muntanyenc ha destacat la possibilitat de no comprar la samarreta de la caminada amb l'objectiu d'estalviar en recursos.

La Marxa Verda ha posat fi a la Seu del Club Muntanyenc, el tercer avituallament, on el públic ha agafat força per marxar cap a casa. En arribar al centre, la vicepresidenta del Club, Alba Martínez-Picó, i Carles Castell, membre de Natura i Medi Ambient, han llegit un manifest en honor al Corredor Verd.








Silvano Bendinelli

Amb la nova junta, s'ha tornat a recuperar l'àrea de Medi Ambient i s'ha passat a donar més empenta a aquest corredor verd. Som quasi pioners en aquest tipus de reivindicació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.