L'Ajuntament es compromet a no fer cap més actuació al parc de Volpelleres un cop acabada La Mirada tot i recordar que és 'sòl d'equipaments'

Ingla explica al 'Línia directa' que la licitació per les obres està "a punt" un cop resolts els problemes amb el pressupost

Societat

Publicat el 27/abr/22 per Albert Solé

El govern de Sant Cugat no farà cap més actuació urbanística al parc del bosc de Volpelleres un cop s'hagi construït el nou edifici de La Mirada. Així ho ha explicat l'alcaldessa, Mireia Ingla, al programa 'Línia directa' del districte Centre Oest, on ha recordat que, no obstant, tota la zona del bosc té qualificació de sòl d'equipament per a fer-hi serveis per a un barri en creixement encara. Mentrestant, la licitació de les obres del nou edifici de l'escola estan 'a punt' un cop superats els problemes amb el pressupost.

"Aquesta licitació anirà bé perquè ja hem parlat amb les empreses interessades i ja sabem quin era el problema i hem adaptat el pressupost. Hem de fer tot el que calgui perquè aquesta és una prioritat del govern", ha explicat Ingla.

Aquest obra, que acumula un retard considerable arran del canvi d'ubicació obligat per Protecció Civil de la Generalitat, ha topat amb l'oposició dels moviments ecologistes, liderats per Sos Volpelleres i Adenc. "És cert que durant els tràmits s'han interposat recursos, però a dia d'avui cap ha frenat el procés. Des del primer moment hem dit que el procés que estàvem seguint era el correcte, i que el que fèiem es pot fer. De fet, si tingués impacte mediambiental, la Comissió d'Urbanisme de la Generalitat ja no ens hagués aprovat definitivament el projecte", ha afirmat.

És en aquest context, però, que Ingla assegura que "hi ha un compromís de reparació d'aquell entorn i d'aquells arbres que tenen valor. I sobretot reconstruir la parcel·la que es va netejar al costat del Leonardo on havia d'anar l'escola. La rehabilitació d'aquest espai també forma part d'aquest concurs. Ho tenim tot previst i actuarem en conjunt perquè aquest parc es vegi afectat el mínim possible". És per això que Ingla ha assegurat que "com a govern ens hem compromès que un cop feta l'escola La Mirada no farem cap altra actuació al parc de Volpelleres".

L'alcaldessa també recorda que, aquest compromís té un valor perquè tota la zona del parc del bosc de Volpelleres és sòl d'equipament per donar resposta a la crescuda tan exponencial d'aquest barri. De fet, explica, que just davant del parc, on hi ha edificis d'habitatges ara mateix, "abans també hi havia un bosc, i es va prioritzar fer habitatge".

Més mòduls

Però mentre aquest edifici no arriba, caldrà que el departament d'Educació vagi afegint els mòduls que faci falta perquè cada curs hi ha més alumnes. "Això és competència de la Generalitat, però nosaltres tenim un compromís que hi hagi més metres dels que pertocarien perquè tot estigui més esponjat. Es faran una sèrie d'actuacions, com una pista esportiva i un tancat perquè tinguin més espai de pati", conclou.

RECUPERA EL PROGRAMA 'LÍNIA DIRECTA' DEL CENTRE OEST SENCER AQUÍ


DECLARACIONS

Mireia Ingla

Recordo que tot allò és sòl  d'equipament per donar resposta a la crescuda tan exponencial d'aquest barri. Quan un barri creix, l'administració ha de donar serveis públics, i l'educació és un servei essencial. Quan es va planificar el barri, es preveu on hi haurà habitatge i on hi haurà els equipaments pels serveis públics.

Your browser doesn’t support HTML5 audio