El procés participatiu per urbanitzar ca n'Ametller aposta per la sostenibilitat i l'habitatge protegit

L'Ajuntament ha rebut més de 250 propostes ciutadanes referents al desenvolupament de l'últim sector urbanitzable de la ciutat


  • Comparteix:

Imatge aèria de la zona de Ca n'Ametller / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

Imatge aèria de la zona de Ca n'Ametller / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

Pas endavant en el desenvolupament de l'Ecobarri de ca n'Ametller, l'últim sector urbanitzable de Sant Cugat. Durant els últims mesos, l'Ajuntament ha recollit més de 250 propostes ciutadanes a través d'un procés participatiu que ha reunit un centenar de persones en un total de quatre tallers. L'habitatge protegit, la priorització dels espais oberts, la mobilitat neta, la sostenibilitat, la varietat d'usos del barri i la cobertura de part de les vies de RENFE són les propostes destacades que han sorgit d'aquest procés. Tot plegat ho ha explicat l'Ajuntament aquest dilluns en una nota de premsa.

Pel que fa a l'habitatge, la ciutadania demana construir el màxim nombre de promocions protegides de lloguer, a través de diferents tipologies de gestió, com la promoció pública/mixta o les cooperatives d'habitatge amb cessió d'ús. Com a punt de partida, l'Ajuntament preveu un mínim del 50% d'habitatges de lloguer assequible al barri per lluitar contra l'increment dels preus a la ciutat i la gentrificació.

En referència a la sostenibilitat, la ciutadania proposa promoure edificis autosuficients i de consum gairebé nul, preservar el cicle de l'aigua, impulsar connectors de biodiversitat (com la riera de la Guinardera) i potenciar la infraestructura verda amb espais més naturalitzats. La mobilitat neta i saludable també és un dels altres grans aspectes a tenir en compte, amb propostes que busquen intensificar el transport públic adequant un intercanviador ferroviari (FGC-RENFE-TAV), reduir l'ús del cotxe privat i adequar una xarxa de carrils bici connectada a la resta de la ciutat.

El procés per definir l'Ecobarri de ca n'Ametller s'ha posat en marxa davant la intenció dels grans propietaris de començar a urbanitzar part d’aquest sector. Concretament, l'Ajuntament ja havia rebut la proposta de construir uns 1.400 habitatges a la zona de can Mates oest seguint un model residencial continuista.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Quan l’Aj parla d’espais més naturalitzats, vol dir artificialitzats?

Xavier Bona Garcia . Enviat el 26/abr/22


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.