Caldrà una segona neteja de les pintades del Monestir una mica més invasiva

S'utilitzarà un procediment amb àrids per acabar d'eliminar la bretolada

Imatge de la primera neteja de les pintades al Monestir / Foto: Ajuntament

Societat

Publicat el 27/abr/22 per Anna González

La neteja de la bretolada a les parets del Monestir requerirà una segona actuació, aquesta vegada amb una tècnica una mica més invasiva. Si inicialment es van eliminar bona part de les pintades amb vapor d'aigua, caldrà aplicar-hi un nou procés amb àrids per suprimir-les definitivament. Així ho ha explicat la tinenta d'alcaldia de Cultura, Esther Madrona, a la tertúlia 'El Gall del Monestir' de Cugat Mèdia.

Les pintades van aparèixer el 13 d'abril passat a diferents punts de les parets del Monestir. En elles es podien llegir missatges com 'Fuck Mossos' i altres expressions malsonants. Inicialment, es va procedir a la neteja amb una tècnica poc invasiva en què s'aplica aigua i vapor a alta temperatura per evitar erosionar les pedres mil·lenàries. Tot i que s'ha aconseguit eliminar bona part de la pintura, caldrà completar-ho amb una tècnica una mica més invasiva, però més localitzada en què s'apliquen àrids per a la neteja.

En paral·lel, segons ha confirmat Madrona, els treballs policials continuen.

No és la primera vegada que el Monestir de Sant Cugat és víctima d'una bretolada. La Creu de Terme, el monòlit que hi ha a l'entrada de l'església, va ser destrossada el juny de l'any passat i encara està en procés de restauració.

Tot i aquests episodis d'incivisme, la tinenta de Cultura descarta com a prevenció tancar el recinte monumental a les nits. Madrona, això sí, s'ha mostrat partidària d'incidir amb altres mesures com instal·lar-hi càmeres o sistemes dissuasoris. Una opinió compartida per la resta de grups municipals que han participat en la tertúlia política, que també han expressat la necessitat d'abordar la situació per evitar nous desperfectes.




DECLARACIONS

Esther Madrona

Les pedres són extremadament poroses. Es va poder treure la majoria de la pintura i quan puguin tornar a venir aplicaran aquesta tècnica més invasiva però més localitzada.

Your browser doesn’t support HTML5 audio