El Tribunal de Contractes rebutja el recurs d'ADENC per aturar la construcció de La Mirada

El Tribunal veu una "manca de legitimació activa" en el recurs


  • Comparteix:

Una manifestació contra la ubicació de l'escola al parc del Bosc de Volpelleres / Foto: Cugat Mèdia

Una manifestació contra la ubicació de l'escola al parc del Bosc de Volpelleres / Foto: Cugat Mèdia

El Tribunal Català de Contractes del Sector Públic ha tombat el recurs de l'Associació per a la Defensa i l'Estudi de la Natura a Catalunya (ADENC) contra l'anunci de licitació per a la construcció de l'edifici de l'escola La Mirada, al parc del Bosc de Volpelleres. El Tribunal, en la resolució, considera que l'argumentació de l'entitat té una 'manca de legitimació activa' i no veu que l'actuació estigui vinculada 'als interessos generals dels seus associats'; dit d'una altra manera, es rebutja perquè ADENC no forma part del procés de licitació. Un cop s'ha sabut la resolució, l'Ajuntament ha anunciat que en el ple municipal de maig s'aprovarà la licitació definitiva de les obres, després de la modificació del pressupost.

La Mirada: una cursa d'obstacles

La primera licitació per a la construcció del nou edifici de l'escola de La Mirada va quedar deserta el passat gener, ja que cap empresa s'havia presentat al concurs. El motiu d'aquest nou entrebanc va ser que el pressupost assignat per a la construcció, d'uns 8,4 milions d'euros, havia quedat desfasat amb relació als preus actuals i l'augment del cost de les matèries primeres, un fet que és el que ara el consistori ha avaluat i ha fet que s'incrementi un 15,32%.

Contra l'anterior licitació de desembre de 2021, que va quedar deserta, Adenc va presentar les mesures cautelars al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya per aturar l'inici de la licitació de les obres.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.