Un any de la ZBE: 4.406 multes en sis mesos

La Zona de Baixes Emissions de Sant Cugat va entrar en vigor l'1 de maig de 2021, i a partir de l'1 de novembre van començar les sancions


  • Comparteix:

Foto: Ajuntament

Foto: Ajuntament

En els sis primers mesos des de l'inici de les sancions per incomplir la Zona de Baixes Emissions (ZBE), l'Ajuntament ha posat 4.406 multes. Segons dades a les quals ha tingut accés Cugat Mèdia, el primer mes, el novembre de 2021, se'n van posar 1.429. Una xifra que es va anar reduint, però que ha tornat a créixer fins a les 743 del mes de març, i s'ha reduït de nou a l'abril, amb 365. La ZBE es va posar en marxa a Sant Cugat fa un any, l'1 de maig de 2021, sent la segona ciutat que la implantava després de Barcelona. Durant els sis primers mesos es va informar la població, i a partir de l'1 de novembre de 2021 es van començar a posar sancions a tots els vehicles que no complien les exigències ambientals.




Recordem quins són els cotxes més contaminants que no disposen d'etiqueta ambiental de la Direcció General de Trànsit (DGT) que no poden entrar a la ZBE: Els cotxes de gasolina matriculats abans de l'any 2000 i els de dièsel d'abans del 2006. Tampoc no podran fer-ho les motocicletes i ciclomotors d'abans del 2003. Aquesta prohibició s'aplica només els dies laborables, de dilluns a divendres, entre les set del matí i les vuit del vespre.

RESOL TOTS ELS DUBTES AMB LA ZONA DE BAIXES EMISSIONS AMB AQUEST FAQ

Cugat Mèdia recull en aquest mapa els límits d'aquest espai de mobilitat, així com els serveis i espais d'interès per a la ciutadania que queden a dins.



Moratòria
Hi ha una sèrie de vehicles que tot i no complir els criteris ambientals de la ZBE, han pogut circular aquest primer any sense sancions: furgonetes, camions i autobusos (N1, N2, N3, M2 i M3). Aquesta moratòria acaba aquest 1 de maig, però tindran sis mesos més si acrediten la compra, o el compromís de compra, d'un vehicle que complexi amb els requisits d'accés a la ZBE.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.