Més de 3.300 infants i joves d'arreu de Catalunya participaran a l'Esplaiada 2022 a Sant Cugat del 6 al 8 de maig

La nova edició de la Trobada General d'Esplais Catalans reunirà 61 entitats de l'Esplac, l'associació d'esplais laics i progressistes de Catalunya


Temes relacionats

Els esplais catalans es retroben a Sant Cugat després de la pandèmia (11/abr/22)


  • Comparteix:

L'Esplaiada preveu reunir a Sant Cugat a més de 3.300 infants i joves d'esplais d'arreu de Catalunya / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

L'Esplaiada preveu reunir a Sant Cugat a més de 3.300 infants i joves d'esplais d'arreu de Catalunya / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

Sant Cugat rebrà aquest cap de setmana més de 3.300 infants, joves i monitors d'esplais d'arreu de Catalunya amb motiu de l'Esplaiada 2022, la Trobada General d'Esplais Catalans. Esplac, l'associació d'esplais laics i progressistes de Catalunya, ha organitzat pel 6, 7 i 8 de maig diverses activitats arreu del municipi per als 61 esplais de més de 70 poblacions catalanes que participaran en aquesta primera trobada després de la pandèmia. Aquesta nova edició de l'Esplaiada, que coincideix amb el 40è aniversari de l'Esplac, servirà com a espai de reunió i enfortiment de vincles entre els diferents esplais que el formen i, sota el lema 'la veu d'un infant és més gran que un elefant', reivindicarà la necessitat que les veus dels infants i joves siguin escoltades per acabar amb les pràctiques adultocèntriques que imperen a la societat.

Les activitats del cap de setmana s'iniciaran divendres a les 19 hores amb els primers tallers de benvinguda i coneixença pels participants a la trobada. L'arribada general dels infants, joves i monitors d'arreu de Catalunya serà dissabte al matí i durant la jornada els grups d'esplai duran a terme diferents activitats lúdiques i de lleure per les places i parcs de Sant Cugat. Diumenge a les 12:15 hores s'ha organitzat un acte unitari al parc Ramon Barnils on infants i joves dels esplais faran la lectura d'un manifest per reivindicar les seves inquietuds i queixes. Seguidament, actuarà el grup d'animació infantil Ambauka, encarregats de crear la cançó 'Tinc esplai!' per l'Esplaiada 2022.

La regidora de Joventut Alba Gordó afirma que des de l'Ajuntament estan molt contents d'acollir per primera vegada un acte d'aquestes dimensions a la ciutat i afirma que "és un honor" que Esplac hagi triat per Sant Cugat per dur a terme aquesta trobada que aposta per posar a la joventut i a la infància al centre. Godó explica que l'Ajuntament de Sant Cugat proporcionarà prop d'una quinzena d'equipaments per acollir als més de 3.300 infants, joves i monitors que vindran d'arreu de Catalunya a Sant Cugat i que dormiran distribuïts en diferents escoles, instituts i pavellons municipals, entre altres.

Per la seva banda, el també regidor de Joventut Marco Simarro ha remarcat que una trobada d'aquestes magnituds serveix per valorar les tasques dels esplais i l'educació en el lleure. Simarro considera que "l'educació en el lleure és un pilar fonamental en el creixement de molts infants i joves d'arreu del territori". Així mateix, espera que l'Esplaiada sigui tot un èxit i afirma que "és una oportunitat per donar a conèixer el món de l'educació en el lleure aquí a la ciutat".

CONSULTA AQUÍ TOTA LA INFORMACIÓ DE L'ESPLAIADA




Alba Gordó

Des de la regiduria de Joventut estem treballant per revertir aquesta situació per posar al centre de les polítiques de l'Ajuntament, de les polítiques públiques, la infància i la joventut a Sant Cugat. Un acte d'aquestes característiques que prové d'una entitat amb l'importància d'Esplac, reconeix aquesta feina i ajuda molt més a seguir endavant.

Marco Simarro

Esperem que la ciutadania conegui l'educació en el lleure. Tenim una tradició de molts anys en l'educació en el lleure aquí a la ciutat amb moltes entitats, des d'esplais i agrupaments d'escoltes. Creiem que això és important per la promoció de valors entre els infants i els joves, llavors l'Esplaiada és una oprtunitat per donar a conèixer el món de l'educació en el lleure aquí a la ciutat i esperem que sigui tot un èxit.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.