Els professors de l'Institut Leonardo da Vinci protesten contra la política educativa del Departament

Els docents es manifestaran davant del centre cada dijous


  • Comparteix:

Els professors de l'Assemblea Docent Leonardo, de l'Institut Leonardo da Vinci, han sortit a la porta del centre per protestar contra la política educativa del Departament d'Educació. Els professors han organitzat un acte reivindicatiu, juntament amb l'alumnat, per seguir sumant forces i visibilitzar la lluita de tots els docents. Durant la protesta han cantat proclames en contra del conseller d'Educació, Josep González-Cambray, de qui demanen la dimissió.

El professorat del Leonardo da Vinci ha decidit manifestar-se i tallar el carrer de davant de l'institut cada dijous -aquest ha sigut el primer-, després que es trenqués la mesa de negociacions i no s'arribés a cap acord amb el Departament d'Educació. El canvi principal que demanen els docents és "la imposició del nou currículum escolar de l'ESO i del Batxillerat, que no s'ha negociat en cap dels aspectes", ha afirmat la professora de l'INS Leonardo, Marina Puente. A més, Puente ha afegit que es reivindiquen contra el fet que "no hi ha inversió en educació pública, no s'han revertit les retallades des de fa 10 anys i que ens demanen treballar amb uns recursos que no tenim i no són suficients".

Els docents han cantat proclames en contra de la imposició del currículum escolar, de la privatització de l'escola, del calendari escolar i de les retallades del 2010. Els alumnes de l'institut també s'han adherit a la protesta per donar suport al professorat i han pintat un mural on han escrit 'Les alumnes no som un esborrany. L'educació no és un negoci'.

El proper dissabte 14 de maig els sindicats educatius han organitzat una manifestació en defensa de l'educació pública i contra la gestió del conseller González-Cambray. A més, els sindicats d'educació han convocat quatre noves aturades en el tram final de curs, després de no arribar a cap acord amb el departament d'Educació. El 17 de maig i el 2 de juny la vaga durarà dues hores, de 8 h a 10 h, i el 25 de maig i el 9 de juny l'aturada durarà tot el dia. L'objectiu és que cada vegada s'hi adhereixi més gent a les mobilitzacions i que es prengui consciència de la situació educativa.




Marina Puente

Principalment la imposició del nou currículum de l'ESO i del Batxillerat, que no s'ha negociat en cap dels aspectes. A part d'això, que no hi ha inversió en educació pública, que no s'han revertit les retallades des de fa 10 anys, que no s'han tocat les ràtios, que ens demanen treballar amb uns recursos que no tenim i no són suficients.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.