Un dissabte d'Esplaiada farcit de jocs i activitats

Centenars d'infants i joves d'esplais catalans s'han dividit per diferents espais de Sant Cugat


  • Comparteix:

Un grup de joves, a l'Esplaiada / Foto: Ajuntament

Un grup de joves, a l'Esplaiada / Foto: Ajuntament

Els infants i joves que aquest cap de setmana són a Sant Cugat gaudint de l'Esplaiada han tingut un dissabte ple de jocs i activitats. Entre infants, joves i monitors, hi ha aplegades més de 3.300 persones, de manera que s'han dividit per diferents espais com el parc de Ramon Barnils, el parc de Can Vernet, Can Magí, la Casa de Cultura i La Unió.

Martina Cera, monitora de l'Esplai l'Eixam de Rubí, ha descrit aquest dissabte d'Esplaiada com a "força intens", assegurant que tot ha anat molt bé, amb infants i joves motivats a l'hora de jugar i participar en les diferents activitats. A tall d'exemple, una d'aquestes ha consistit a reconstruir un diari per ajudar l'Elefant Fan, l''influencer' de l'Esplaiada, a recordar com és un esplai i els records que en té.

Una altra activitat s'ha vist al parc de Can Vernet, en què per grups els joves buscaven les peces d'un trencaclosques que els havia de donar la clau per arribar a un cofre on hi ha les memòries i els records d'infantesa de l'Elefant Fan. De fet, el lema d'aquesta Esplaiada és "la veu d'un infant és més gran que un elefant", reivindicant la necessitat que les veus dels infants i joves siguin escoltades per acabar amb les pràctiques d'adultocentrisme de la societat.

A banda, també s'han vist grups jugant a jocs d'allò més tradicionals, com el joc del mocador.






Martina Cera

Doncs la veritat és que força intens, crec que molt bé. Jo he estat més amb joves, i les he vist supermotivades, jugant i fent activitats. Molt guai i molta gent.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.