El Sindicat de Llogateres alerta d'un desnonament previst per dimecres al carrer de la Indústria

Fonts de la propietat del pis expliquen a Cugat Mèdia que han ofert moltes solucions a les llogateres (mare i filla), i que les han rebutjat totes


  • Comparteix:

Un moment de la roda de premsa d'aquest dilluns / Foto: Cugat Mèdia

Un moment de la roda de premsa d'aquest dilluns / Foto: Cugat Mèdia

Les llogateres d'un pis del número 22 del carrer de la Indústria han rebut un avís de desnonament, previst per aquest dimecres. El Sindicat de Llogateres, en una roda de premsa aquest dilluns, ha explicat que les habitants de l'immoble, mare i filla, hi viuen des de fa 20 anys i que, a més, es troben en risc d'exclusió residencial. El col·lectiu diu que la propietat de l'immoble no ha volgut seure per trobar cap solució en cap moment, cosa que fonts dels propietaris neguen rotundament a Cugat Mèdia.

"Els propietaris d'aquest immoble mai no han volgut oferir un lloguer social a la família i ni tan sols han cedit mai a seure's per intentar trobar cap mena de solució", han lamentat des del Sindicat. En canvi, la propietat assegura que "se'ls han ofert moltes solucions que no han acceptat, com condonar el deute o un pla de pagament".

Segons fonts dels propietaris, les dues llogateres no paguen el lloguer des del 2018, i que quan van posar la demanda de desnonament, el 2019, ja devien vuit mesos de lloguer. Actualment, asseguren, el deute ascendeix a 25.000 euros.

Tant el Sindicat com les mateixes llogateres han assegurat que la seva situació de vulnerabilitat s'ha posat en mans de l'Ajuntament, qui els ha ofert una solució habitacional en cas que el desnonament s'acabi produint. En tot cas, ha explicat la filla, haurien de pagar una part d'aquest allotjament. Des de la propietat diuen que mentre van estar buscant solucions, les llogateres "no van demanar cap ajuda a l'Ajuntament perquè els ajudés a pagar".

El Sindicat de Llogateres ha criticat la propietat del pis, a qui, alhora, també pertany la resta de l'edifici. L'han acusat de voler "expulsar les veïnes de casa seva per tal de seguir especulant amb l'habitatge i enriquint-se a costa de nosaltres". En aquest sentit, consideren que "la pandèmia va ser el pretext perfecte" per iniciar el procediment de desnonament, justificat per l'impagament de mensualitats, malgrat els oferiments de compromís per part de les llogateres d'ajornar-los, han explicat. Els propietaris neguen aquesta acusació, ja que la demanda de desnonament la van posar el 2019, just abans de la pandèmia.

De fet, aquestes fonts recorden que, en el moment de posar la demanda, els propietaris no estaven obligats a oferir un lloguer social com a grans tenidors.

El Sindicat de Llogateres ha fet una crida a aturar el desnonament, previst per aquest dimecres a les 12 h, al número 22 del carrer de la Indústria.


Llogatera

Quan la pandèmia, em vaig quedar sense feina i no vaig poder pagar i ell em va dir que, o tot o res.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.