ICV i Dones amb Iniciativa proposen fer visible les feines no reconegudes de moltes dones millorant la seva situació laboral


  • Comparteix:

Els ecosocialistes proposen diferents mesures que volen traduir en propostes parlamentàries i de govern

Els ecosocialistes proposen diferents mesures que volen traduir en propostes parlamentàries i de govern

'L'altre economia, economia feminitzada' és el lema que ha escollit enguany ICV per commemorar el Dia Internacional de les Dones. Enguany, al formació ecosocialista vol reivindicar una millora de la situació laboral de les dones, i especialment d'aquelles que estan més desprotegides com són les dones en l'àmbit rural, les dones amb discapacitats o les dones immigrades.

ICV i Dones amb Iniciativa denuncien que, avui en dia, bona part de la riquesa dels països es produeix a través de treballs invisibles ja que no són remunerats o ho són fora del marc legal, de forma que no reconeixen drets ni tampoc garanteixen pensions ni subsidis. Així ho demostren, diuen, algunes dades com per exemple que aquest tipus de treball no declarat representa el 20% del PIB de l'Estat Espanyol, o el fet que la taxa d'inactivitat femenina és a Espanya del 16,4%, molt per sobre de la mitjana europea, del 8,7%.

Davant d'això, els ecosocialistes volen aprofitar la celebració del Dia Internacional de les Dones per donar a conèixer aquesta situació i proposar mesures per millorar-la. Escoltem Marta Martínez, membre de Dones amb Iniciativa i d'ICV-EA de Sant Cugat.

Marta Martínez

Es tracta de fer visible el fenomen dels treballs no reconeguts i de la feministació de la pobresa.


Amb aquesta finalitat, des d'ICV i Dones amb Iniciativa es proposen diferents mesures, com solucions administratives per perseguir el treball 'ne negre', plans d'inspecció de lluita contra l'economia submergida o l'adopció de mesures per fer emergir aquestes empreses d'economia submergida al mercat regular, i garantint per tant, la seguretat dels treballadors i treballadores.

Els ecosocialistes també proposen sensibilitzar la ciutadania de la importància de pertànyer al sistema de protecció social, regular el treball sexual, millorar la regulació dels serveis domèstics i crear una renda bàsica de ciutadania, entre d'altres.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.