El Dia Internacional de les Dones posa de manifest a Valldoreix que encara hi ha grans desigualtats de gènere


  • Comparteix:

L'acte ha comptat també amb l'espectacle 'Clementina i Carles' de Tetrateatre

L'acte ha comptat també amb l'espectacle 'Clementina i Carles' de Tetrateatre

El segle XX ha suposat un important avenç pel que fa als drets i la situació de les dones, però encara queda molt camí per recórrer. Aquesta ha estat la principal conclusió de la xerrada que ha fet la professora d'Història de la UB, Sussana Tavera, amb motiu dels acte de celebració del Dia Internacional de les Dones que ha organitzat l'EMD de Valldoreix. La jornada ha comptat també amb l'espectacle 'Clementina & Carles', a càrrec dels actors santcugatencs Dolors Vilarassau i Joan Berlanga.

Valldoreix també s'ha sumat als actes amb motiu del Dia Internacional de les Dones amb una conferència a càrrec de la professora d'Història de la UB, Sussana Tavera. Sota el títol 'Ha estat el segle XX una revolució'', Tavera ha apuntat els importants avenços que ha suposat el segle passat per a la situació de les dones, però no ha volgut oblidar la feina que encara queda per fer.

En aquest sentit, Tavera ha remarcat que amb el segle XXI també s'han accentuat problemes com l'atur o els maltractaments, que estan lluny de resoldre's.

Sussana Tavera

Són les noies joves les que més triguen a trobar feina i no parlem dels maltractaments o les desigualtats en la feina.


Davant d'això, la historiadora ha apuntat la sensibilització social com a primer pas per plantar cara a aquesta situació.

En el mateix sentit s'ha expressat la presidenta de l'EMD, Montserrat Turu, per a qui no es pot oblidar la història de les reivindicacions de les dones fins ara per tal de seguir lluitant per una plena igualtat. Turu ha manifestat també la necessitat que les administracions 'no baixin la guàrdia'.

Montserrat Turu

Cal recordar les situaicons que s'han produït en les reivindicacions de les dones i que crec que hauran de seguir perquè s'han recolt coses però en van apareixent d'altres.


L'acte organitzat per l'EMD amb motiu del Dia Internacional de les Dones ha comptat també amb la representació de l'obra 'Clementina i Carles', un text escrit per l'actriu i directora santcugatenca Dolors Vilarassau a partir d'una entrevista que Montserrat Roig va fer a Clementina Arderiu cap als anys 70. Per a Vilarassau, es tracta d'un muntatge on també es fan paleses les dificultats de les dones per tenir les mateixes oportunitats que els homes en l'àmbit laboral.

Dolors Vilarassau

L'espectacle té sobretot el punt de vista de la dona. Tant Carles Riba com Clementina Arderiu són grans poetes, però ella, degut a les èpoques que té fills o ha de cuidar de la seva mare, es queda a mig camí.


L'acte s'ha fet a la sala polivalent de l'EMD en presència de més d'una cinquantena de persones.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.