Què cal saber per fer volar un dron?

Cugat Mèdia visita el Club d'Aeromodelisme ARC Sant Cugat, que enguany compleix 40 anys, per conèixer les característiques dels multirotors


  • Comparteix:

La paraula 'dron' cada vegada està més integrada al nostre vocabulari i, sovint, és fàcil confondre'l amb una joguina a l'abast de tothom. L'instructor de vol i president del Club d'Aeromodelisme ARC Sant Cugat, Xavier Torrades, ha explicat a Cugat Mèdia que per poder fer volar un dron s'ha de tenir coneixement de la normativa de vol establerta. També cal haver-se registrat i format com a pilot de drons, així com és obligatori tenir una assegurança de responsabilitat civil. Els drons tant poden formar part de l'oci com integrar-se en el món professional.

És important que els pilots de drons coneguin l'alçada i la distància màxima permesa pel multirotor, legalment no es pot passar dels 120 metres d'alçada o dels 500 metres de distància. També tenim l'espai restringit pel que fa a les zones pròximes a l'aeroport, sobre de persones o a prop d'edificis, en excepció de determinades autoritzacions. El Club treballa amb drons des del 2014 i disposa d'una escola de vol per ensenyar a partir d'instructors professionals a dirigir aquests aparells. A partir de les classes que es garanteixen s'obté el certificat de l'Agència Estatal de Seguretat Aèria.

El dron que observem en el vídeo, es tracta d'un 'execòpter' de sis motors, a partir del comandament ens és possible la configuració del tipus de vol: manual com en el cas de les carreres, mode àtic, centrat en l'estabilitat i el mode GPS de seguiment.

40 anys del Club d'Aeromodelisme ARC Sant Cugat

Aquest 2022, el club està de celebració, ja que compleix quatre dècades de trajectòria. Per celebrar aquesta cita, s'han organitzat diverses activitats. La primera té lloc el 28 i 29 de maig i es tracta de 'Furtivos', un espectacle de vol d'helicòpters 3D extrem que comptarà amb l'actuació dels "millors pilots del món", com assegura Xavier Torrades.

D'altra banda, el 26 de juny, el club recuperarà la celebració de la 'Festa al cel', la qual ha estat aturada durant cinc anys. L'acte comptarà amb la participació dels millors pilots del Club Aeromodelisme i de joves pilots sortits de l'escola de vol ARC. A més, durant tot el matí, es faran batejos de vol a tots els assistents que ho vulguin. La festa serà entre les 10 h i les 15 h i l'entrada és oberta a tothom.






  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.