Els treballadors del CAP Sant Cugat reivindiquen una millora de les seves condicions laborals


  • Comparteix:

Els empleats de Mútua de Terrassa diuen que fan més hores i cobren menys que a la resta el sector

Els empleats de Mútua de Terrassa diuen que fan més hores i cobren menys que a la resta el sector

El comitè d'empresa del CAP de Sant Cugat i de Valldoreix i la majoria de treballadors de la Mútua de Terrassa estan reivindicant aquests dies amb pancartes i folletons de queixa una millora de les seves condicions laborals. Els empleats de la Mútua demanen a la direcció de l'empresa un conveni 'digne' que els garanteixi millores econòmiques i que els descarregui de l'excés de treball que pateixen per la falta de personal. Les protestes continuaran en els propers dies si no s'arriba a un acord, tot i que de moment el recurs de la vaga queda descartat.

Els treballadors dels CAPs de Sant Cugati Valldoreix, com la majoria de treballadors de la Mútua de Terrassa, estan reivindicant aquests dies una millora de les seves condicions de treball. Per això han disposat, com a primera mesura de pressió cap a la direcció de l'empresa, pancartes i cartells en senyal de queixa per tot el centre sanitari. Els treballadors demanen un conveni amb la direcció de l'empresa que els garanteixi millores econòmiques i laborals.

Segons Rosa Sauló, membre del comitè d'empresa del CAP de Sant Cugat i integrant de la taula negociadora, els treballadors pertanyents a aquesta Mútua fan més hores que la majoria d'empleats del sector i cobren menys.

Rosa Sauló

Les condicions laborals que tenim no s'equiparen a les del sector. Treballem moltes més hores i cobrem molt menys.


Sauló assenyala que les negociacions estan aturades des de fa un mes, ja que el conveni que els ha ofert la direcció no els satisfà ni de bon tros. L'objectiu, diu Sauló, és que el conveni reculli unes condicions semblants a les que tenen els treballadors de l'Institut Català de la Salut (ICS) i que compleixi amb uns mínims.

Rosa Sauló

Les negociacions estan aturades des de fa un mes ja que l'oferta de l'empresa no compleix amb els mínims.


Els treballadors confien que la direcció de l'empresa els ofereixi unes mínimes condicions, i sinó donaran per acabades les negociacions. Si no s'arriba a un acord en els propers dies, el comitè d'empresa ha anunciat que incrementarà les mobilitzacions. De moment, però, el recurs a la vaga es descarta i només es contemplaria com a última mesura de pressió.

De moment, aquest dijous a les dues de la tarda hi ha prevista una concentració de protesta davant l'Hospital Mútua de Terrassa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.