Infants, joves i gent gran uneixen forces un any més amb el Mural de Vida de la Llar d'Avis de la Parròquia

Després d'una pausa per la pandèmia, torna aquesta iniciativa de la mà de l'escola Collserola, el Taller Triangle i l'institut Angeleta Ferrer


  • Comparteix:

Un moment de la inauguració del Mural de Vida / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

Un moment de la inauguració del Mural de Vida / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

El Mural de Vida de la Llar d'avis de la Parròquia ja torna a lluir al carrer del Torrent de la Bomba. Es tracta de la setena edició d'un projecte intergeneracional nascut el 2015 en què infants, joves, adults, pares i gent gran col·laboren en aquest projecte artístic, que ha comptat amb la col·laboració d'alumnes de l'escola Collserola, de l'institut Angeleta Ferrer i del Taller Triangle. El mural, que s'ha inaugurat aquest divendres amb presència de representants del consistori, mostra un avi explicant les seves vivències a una nena.

El procés de realització del mural ha comprès diverses fases, en la primera d'elles els alumnes de l'escola Collserola van compartir moments de conversa amb els avis. A partir d'aquestes estones, els alumnes de cinquè van fer uns dibuixos que van rebre al Taller Triangle, juntament amb 10 alumnes de l'institut Angeleta Ferrer. Així, a partir d'esborranys previs, els alumnes de secundària van dissenyar i pintar el mural definitiu. Les estudiants Queralt i Júlia han explicat que el mural adopta "un caràcter narratiu" amb moltes històries al darrere. Per la seva banda, els infants de l'escola Collserola han assegurat que han tingut l'oportunitat de saber com va viure la infància la gent gran.

A la trobada hi han assistit representants de l'Ajuntament, com l'alcaldessa, Mireia Ingla, que ha destacat la importància d'aquesta generació amb més experiència i ha recalcat que la seva veu és "necessària i important" pel present i futur de la ciutat, ja que la gent gran ha viscut l'evolució de Sant Cugat des que era un poble petit. "Una ciutat que creix tant necessita saber d'on ve per saber on vol anar", ha constatat.

A la trobada també hi han assistit el primer tinent d'alcaldia, Pere Soler; la segona tinenta d'alcaldia, Núria Gibert; i la regidora d'Educació, Pilar Gorina.




Estudiant Angeleta

Li vam donar una caràcter narratiu. És un avi que explica la seva història, les vivències de tots els avis, a una nena.

Mireia Ingla

La gent gran heu viscut l'evolució de Sant Cugat. Teniu moltes anècdotes per explicar-nos, però també sou una veu que s'ha d'escoltar pel present i pel futur.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.