Zero Supermarket, un nou comerç de Sant Cugat que aposta pel residu zero

L'establiment pretén impulsar a la ciutat la venda de productes naturals i ecològics d'alimentació, drogueria i cosmètica a granel


  • Comparteix:

Interior del comerç Zero Supermarket, ubicat al número 32 del carrer Balmes a Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Interior del comerç Zero Supermarket, ubicat al número 32 del carrer Balmes a Sant Cugat / Foto: Cugat Mèdia

Zero Supermarket, el nou supermercat del centre de Sant Cugat, va obrir les portes el passat divendres 13 de maig al número 32 del carrer Balmes amb una aposta clara i decidida pel residu zero. El comerç es focalitza en els productes naturals amb el mínim de conservants possibles i en els productes ecològics, els quals tota la cadena productiva i en els ingredients o components que formen part del producte final, estan fets de forma ecològica. Aquests productes són un benefici pel consumidor final per la seva la qualitat, ja que no porten cap químic, i pel medi ambient perquè es té en compte tota la cadena de producció.

A Zero Supermarket es pot trobar una gran varietat de productes naturals, ecològics i de proximitat, de quilòmetre zero. L'objectiu, a més de conscienciar al consumidor amb el canvi climàtic, el medi ambient i amb generar el mínim de residus possibles, és impulsar a Sant Cugat la venda de productes naturals i ecològics d'alimentació, drogueria, cosmètica i higiene personal. I, sobretot, "sempre enfocat en poder evitar o reutilitzar el màxim d'envasos possible", afirma la propietària, Paula Huertas.

L'origen d'emprendre el projecte ve "de tenir la possibilitat d'oferir a la gent una manera de comprar diferent en la que el valor principal sigui el de reutilitzar el màxim d'envasos possibles", explica la propietària del comerç, Paula Huertas. I afegeix que "el valor principal és aconseguir zero residus".

A Zero Supermarket ofereixen des d'alimentació a granel, ja siguin productes secs com farina, galetes, fruits secs i pastes, com productes líquids, així com olis, vinagres, mel i kombutxa. Tanmateix, ofereixen productes de drogueria a granel en format líquid i sòlid. Huertas detalla que "tots els productes de neteja són biodegradables i no contenen plàstics ni microplàstics, sobretot els que van cap a l'aigüera". Finalment, ofereixen productes de cosmètica i d'higiene personal com sabó, crema corporal, màquines d'afaitar d'acer inoxidable i productes per la menstruació.

Així doncs, el nou comerç pretén "potenciar la compra local on els santcugatencs puguin trobar tota una gran varietat de productes que no sigui producte fresc". A més, volen que el client "prengui consciència de la importància del residu zero i de reutilitzar", conclou la propietària.


Paula Huertas

L'origen de fer aquesta botiga, sobretot amb el valor principal que sigui zero residus, ve una mica de poder oferir a la gent una manera de comprar diferent en la que el valor principal sigui el de reutilitzar el màxim d'envasos possibles i el de generar el mínim residus possibles.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.