La vila de Valldoreix s'acomiada d'Elena Degollada: 'See you later!'

L'EMD ha reunit veïns i representants polítics de Valldoreix i Sant Cugat per homenatjar Degollada


Temes relacionats

Mor Elena Degollada, vocal de l'EMD de Valldoreix (29/abr/22)


  • Comparteix:

Un moment de l'homenatge a Elena Degollada / Foto: Cugat Mèdia

Un moment de l'homenatge a Elena Degollada / Foto: Cugat Mèdia

Valldoreix s'ha acomiadat aquest dijous d'Elena Degollada, que va morir a finals d'abril. Qui va ser vocal d'Economia de l'EMD ha rebut el reconeixement del veïnat, amics i representants polítics, en una trobada que ha omplert la sala de plens de la Casa de la Vila. 'Compromesa', 'dialogant', 'professional', 'que es feia estimar': són alguns dels elogis que ha rebut en els torns d'intervenció.

El president de l'EMD, Josep Puig, ha recordat com va convèncer Degollada per assumir la vocalia d'Economia de l'administració descentralitzada. "Li vaig dir que era poca cosa", ha fet broma, que ha relatat com l'homenatjada va entomar el càrrec "amb il·lusió". Per a Puig, Degollada ha estat una persona "senzilla, compromesa, responsable, bona companya i gran persona".

Un dels moments més emotius de l'homenatge l'ha protagonitzat la vocal portaveu del PSC, Susanna Casta, que en un discurs amb les llàgrimes presents, ha celebrat el tarannà dialogant de Degollada i ha recordat com compartien gustos, com la ciència-ficció i la ficció. La vocal socialista, fent referència a què Degollada era mestra d'anglès de professió, s'ha acomiadat d'ella en aquesta llengua: "See you later!".

Emocionat, també s'ha posat davant del faristol Bernat Gisbert, vocal de Junts per Valldoreix i company d'equip de govern de Degollada. "No me'n faig a la idea", ha admès, alhora que ha lloat el "criteri, rigor i empenta" que posava degollada en la seva feina: "Es troba a faltar tot, d'ella", ha lamentat.

També han intervingut el vocal de la CUP-PC Ferran Margineda, que ha posat de manifest com, malgrat a pèrdua, "l'Helena viu en el nostre record". En el mateix sentit s'ha pronunciat el vocal d'ERC-MES Jaume Sanmartí: "La gent només mor quan oblidem i tu sempre romandràs amb nosaltres".

L'exalcaldessa, Mercè Conesa, també ha intervingut en la trobada i ho ha fet representant el grup d'amigues d'Elena Degollada. Ha recordat els "riures i confidències" en "les trobades dels divendres", que ja "no seran iguals". Conesa ha qualificat d'"exemplar" el compromís que tenia l'homenatjada amb la comunitat valldoreixenca, que va posar en pràctica amb la feina com a vocal.

Aquest compromís l'ha corroborat la presidenta del Casal d'Avis de Valldoreix, Montserrat Roura, que ha recordat com la gent gran de la vila es va sentir acompanyada durant l'esclat de la crisi de la Covid-19 gràcies a l'acció de Degollada, que també es cuidava de la cartera d'atenció a aquest segment de la població. Es tracta d'una tasca que també ha destacat l'alcaldessa, Mireia Ingla.

L'alcaldessa ha agraït la dedicació de Degollada a millorar la vida a Valldoreix i a Sant Cugat i l'ha reconegut com a una "excel·lent persona i companya".

També ha ofert un parlament el germà de l'homenatjada Eduard Degollada, que ha agraït l'acte, que ha omplert la sala de plens valldoreixenca, amb veïns, amics, familiars i representants polítics de tots els grups municipals.

L'homenatge ha omplert la sala de plens de la Casa de la Vila

L'homenatge ha omplert la sala de plens de la Casa de la Vila / Foto: Cugat Mèdia






Josep Puig

Amb Elena vam trobar una persona senzilla, compromesa, responsable, una bona companya i una bona persona.

Mireia Ingla

Elena era no només una persona excel·lent, sinó també una una companya excel·lent. Li agraeixo la dedicació per Valldoreix i Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.